У Чернівцях відновили соціальний проїзний квиток

28.08.2018

соціальний проїзнийПісля більш ніж чотирьохрічної перерви соціальний проїзний квиток знову запрацює у Чернівцях.

Відповідне рішення сьогодні затвердив виконком Чернівецької міської ради.

з 1 грудня право безоплатного проїзду у всіх міських маршрутках з 10:00 до 15:00 отримають пільгові категорії громадян рівень доходу яких менше  125% від законодавчо встановленого прожиткового мінімуму.

Департаменту праці та соціального захисту населення доручено розробити порядок визначення пільгових категорій населення та видачі спеціальних проїзних квитків. У зв’язку з цим впровадження квитка перенесли з 1-го жовтня на 1-ше грудня.

Нагадаємо, що соціальний проїзний для безоплатного проїзду у маршрутках пільгових категорій населення був запроваджений у 2012 році за ініціативи тодішнього керівника міста Віталія Михайлішина.

Після того як Олексій Каспрук у 2014 році став міським головою, одним з перших його рішень було саме скасування соціального проїзного. Депутати Чернівецької міської ради неодноразово виступали з ініціативами відновити його дію, адже у нинішніх скрутних фінансових умовах пенсіонери, інваліди та інші малозабезпечені верстви населення не могли користуватися маршрутками, а тролейбуси не забезпечують сполучення з багатьма віддаленими районами міста.

Однак, Каспрук блокував усі спроби відновити дію соціального проїзного. І лише після після того, як його відправили у відставку, компроміс був знайдений.

Як і в більшості міст України виконком встановив тариф на проїзд у маршрутках на рівні 5-ти гривень. Водночас, перевізники взяли на себе соціальне зобов’язання із безоплатного перевезення пільговиків за соціальними проїзними квитками.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи