Володимир Середюк пояснив, як у Чернівцях управлінські компанії замінять ЖРЕПи

17.08.2018

середюк1Попри те, що Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках» Верховна Рада ухвалила ще 2015 року, сьогодні ринок у сфері ЖКГ та управління лише формується. Органи місцевого самоврядування здійснюють лише перші кроки з його створення. Про це у програмі «Чия правда?» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповів заступник міського голови Володимир Середюк.

«Закон дав можливість людям стати співвласниками свого будинку. Тобто, відходить таке поняття, як «балансоутримувач», коли маємо стовідсотково приватизовані квартири, але сам будинок перебуває на балансі департаменту ЖКГ. Водночас, власники помешкань змушені чекати, доки з бюджету міста виділять кошти на ремонт їхнього будинку. Закон поставив цьому крапку», – розповів Володимир Середюк.

Також він повідомив, що для управління будинком не обов’язково створювати ОСББ, а можна проводити збори мешканців, на яких вони самі визначають, які послуги вони хочуть замовити і яку вартість за ці послуги вони готові платити. Для проведення таких зборів достатньо ініціативи всього трьох людей. Вони повідомляють усіх співвласників, проводять збори, і якщо раптом не вдалося скликати кворум, вони мають ще 15 днів на дозбирання підписів щодо ухвалення рішення. Всі рішення, включаючи визначення та відкликання управителя, приймаються п’ятдесятьма відсотками голосів.

«Якщо мешканці будинку не визначилися із формою управління у своєму будинку або не створили ОСББ, ним керуватиме управитель, призначений на конкурсних засадах виконавчим органом місцевої ради, на території якої розташований багатоквартирний будинок», – підсумував заступник міського голови.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини