«Волонтери за Батьківщину» взяли на себе опіку над бійцями, які повернулися із війни

13.08.2018

волонтериУ Чернівцях «Волонтери за Батьківщину» взяли на себе опіку над бійцями, які повернулися із війни на Сході України з важкими пораненнями. Наразі волонтери разом з парафіянами церкви Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ підтримують чотирьох бійців.

50-річного Дмитра Палія – переселенця з Криму, військовика, який має осколкові поранення в голову, волонтери рятують від повної втрати зору. Допомогли оформити всі необхідні документи – і групу інвалідності, і страховку, домовилися про безоплатні аналізи в клініці «Наш зір».

Наразі чоловік готується до операції на оці – запалені рештки одного ока необхідно терміново видаляти, це зроблять в обласній лікарні у Чернівцях. А згодом потрібно виготовляти протез. Досягли домовленості про це з клінікою в Одесі, вартість операції – 10 тис. грн, збирають кошти, – повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Батьківщина».

Сергієві Назаркові з с. Пашківці Хотинського району допомогти поміняти протез суглоба, зараз чоловік проходить реабілітацію, очікує операції з заміни другого суглоба.

29-річному Владиславові Аніщенку, який з дідусем живе у чернівецькій Садгорі, також необхідна заміна суглоба. Йому вже оформили групу інвалідності, у посвідченні зазначено, що «отримав інвалідність внаслідок війни під час виконання обов’язку з захисту Батьківщини».  Наразі допомогли оформитися в кризовий центр облпсихлікарні на реабілітацію.

Раніше «Волонтери за Батьківщину» долучилися до книжкового ярмарку зі збору коштів для онкохворого бійця Миколи Сковородіна, зараз надають йому постійну підтримку коштами і продуктами – адже в нього на утриманні родина, діти.

«Ці люди нерідко бувають у відчаї, коли йшли на війну здоровими і сильними, а повертаються скаліченими і потрапляють у вир бюрократії і байдужості, – каже Лідія Гаїна. – На жаль, уже не так гостро сьогодні сприймається війна пересічними людьми, як це було спочатку. Все важче збирати кошти для наших захисників. Але ми мусимо це робити і закликаємо всіх небайдужих: важливою є кожна копійка, яку ви пожертвуєте цим хлопцям!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи