Чернівчани проти знесення пам’ятника на Соборній площі

10.08.2018

пам'ятникЗвернення щодо заборони знесення пам’ятника на Соборній площі та танку Нікітіна у Чернівцях набрало 250 необхідних підписів.

Так, автор петиції Роман Герасим зазначає, що пам’ятник солдату на Соборній площі та танк Нікітіна є монументом перемоги над фашизмом.

“Історія має залишатися історією, оскільки наші та ваші прадіди та прабабусі воювали не за Росію і не проти України, а за наше майбутнє разом із більшістю країн світу! І ці пам’ятники -це монументи їхній перемозі! В більшості з нас на полі бою залишився дідусь, прадідусь, чи прабабуся! Ні в якому разі не знищуйте їхню пам’ять, оскільки радянський солдат 2-ї світової війни – це не російські солдати, це ті кого здебільшого змусили воювати у цій формі, за нас вони загинули! Це не пам’ятник російським солдатам! Пам’ятайте трагедію 2-ї світової та поважайте своїх прадідусів, які віддали життя за вас!”, – йдеться у тексті петиції.

Варто зазначити, що дана петиція є відповіддю на протилежне їй звернення Максима Дупешка щодо знесення пам’ятників, що були встановлені за радянських часів. А саме – Танку екіпажу лейтенанта Нікітіна, що стоїть на вулиці Гагаріна, і обеліск «Перемога» на Соборній площі.  Але ця петиція за 30 днів набрала лише 167 підписів з 250-ти необхідних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини