Чернівчан влаштовує, що Каспрук отримав хабар елітною квартирою?

31.07.2018

каспрукПравоохоронці також чомусь закривають очі на озвучену журналістами інформацію про те, що колишній мер Чернівців причетний до певних корупційних діянь.

Єдине, що у Олексія Каспрука добре виходило на посаді чернівецького міського голови, так це вдавати з себе чесного, непідкупного та принципового.

Наближені до Ратуші газети, телеканали та Інтернет-видання активно тиражували цей міф і, заради справедливості, варто відзначити, що вони досягли бажаного ефекту. Для багатьох чернівчан Каспрук став такою собі «дружиною Цезаря», яка завжди поза підозрами.

Поступово діяльність колишнього мера та його політичних опонентів люди почали оцінювати з точки зору подвійних стандартів. Взяти, до прикладу, низку корупційних скандалів у департаментах, управліннях та на комунальних підприємствах. Виявляється, Каспрук апріорі не винен, бо брав не він. Але ж брали його безпосередні підлеглі. Та і це не проблема, адже вину має довести суд і тільки після цього хабарника можна офіційно називати хабарником. А до того часу він кристально чесний чиновник, який залишається при посаді і навіть іноді ходить на роботу. І ніхто не поніс жодної відповідальності за те, що в міськраду беруть на роботу чиновників, які отримують хабарі.

Однак, якщо з’являлися якісь найменші підозри у можливих незаконних діях когось з політичних опонентів колишнього мера, то починалося справжнє полювання на відьом, на людину одразу ж вішали ярлик «злочинець» і ніхто ніяких рішень судів не чекав.

Апофеозом цієї згубної практики стала історія з двоповерховим пентхаусом, який, як стверджують, Каспрук отримав у якості хабара за збільшення висотності будинку і записав на свою дальню родичку. Підконтрольні «Народному фронту» ЗМІ цю інформацію замовчали, а частина чернівчан зробила вигляд, що нічого страшного і кримінального не сталося.квартира каспрука

Ну що тут такого, що Каспрук взяв хабар елітним житлом? У нас всі чиновники беруть, він же ж не людину вбив. Саме такою логікою нині у соцмережах при обговоренні цієї ситуації послуговуються виборці Олексія Павловича. І у ній, насправді, немає нічого доброго. Адже якщо Каспрук, який тиждень тому переконував, що він не канібал, завтра когось вб’є та з’їсть, то і для цього знайдуть виправдання. Мовляв, і вбив він погану людину, і, взагалі, у канібалізмі нічого страшного немає.

Тож, виборцям Каспрука все ж таки нарешті варто зняти рожеві окуляри і подивитися на нього тверезим поглядом, а не крізь призму того міфу, який створює його команда і поширюють деякі ЗМІ.

Звісно, що якби поліцію очолював не однопартієць Каспрука по «Народному фронту» Арсен Аваков, а хтось інший, то по пентхаусу вже повним ходом йшло б розслідування, а Каспрук би відповідав на незручні запитання слідчих.

Хоча, за нашою інформацією, перевірка за даним фактом все ж проводиться. А ось поверхнево чи ні, будемо знати невдовзі.

Захар Подкидишев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини