Потрібно запровадити чорний список недобросовісних підрядників, – члени виконкому

22.07.2018

010Про це члени виконавчого комітету Наталія Фрунзе та Антоніна Бабюк розповіли у програмі “Суть речей” на Радіо 10

Слухач: розкажіть про спортивний майданчик біля гімназії №1. Незрозуміла ситуація.

Наталія Фрунзе: Це болюча тема, особливо для мене. Розкажу передісторію. Це кошти з державного бюджету,які вибив для нашого міста депутат від БПП солідарність, Владислав Севрюков, у 2017 році, у вересні провели тендер, було два учасника, один з них демпінгував ціну, виграв з 800 з чимось тисяч гривень. Там була ціна близько мільйона. Зрозуміло, що той обсяг робіт він не зможе зробити за зазначені кошти. Він зробив зміни, департамент погодив, кошторис збільшив на 300 чи на 500 тисяч гривень. І вийшло набагато більше. І цей майданчик мав бути зданий наприкінці минулого року. Але він просив дозволити йому завершити до травня місяця цього року. Так не сталося. Було багато зустрічей, розмов, договір з ним розірвано, тепер напевне будуть іти судові позови. Він отримав 30% коштів. Тепер рахують, скільки він витратив. Він розбив майданчик, де проводилися лінійки святкові. Тепер треба шукати іншого підрядника. Я маю надію, що таки знайдемо іншого підрядника,бо з цим підрядником працювати вже важко. Якщо ми не освоїмо ці кошти до кінця року, то їх у нас заберуть..

Антоніна Бабюк: Це біда наша, ці додаткові роботи. Оголошується тендер на виконання робіт. Підрядник якийсь подає найнижчу ціну, а потім дає зміни. Чому наш департамент дає всі 30% коштів? У законі пише, що до 30%, а департамент мав би вирішити, чи дає він аванс і скільки. Департамент дає завжди і видає максимально, 30%. У нас така історія і по дорогах, і по всьому. От як тепер довести, зробив він на 30% чи ні? Розриють, а потім кажуть, нема коштів і що з ним зробиш? Все це треба прописувати в умові договору.

Наталія Фрунзе: Мав би бути ще список недобросовісних підрядників, забудовників, які будуть на дитячих майданчиках під’їзди, бо люди приходять, просять узаконити це будівництво. А у нас працюють з такими забудовниками. Треба щось з цим робити, бо це дуже болюча тема. Мають бути чорні списки і треба дивитися, кому надають право працювати.

Джерело: ІА АСС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини