Чернівчани пропонують запровадити швидкісний потяг сполученням “Чернівці-Київ”

11.07.2018

інтерсітіВідповідну петицію зареєстрували на сайті Київської міської ради. Зокрема, автор звернення Юлія Вигнан пропонує запровадити поїзд Інтресіті марки «Hyundai» сполученням «Чернівці-Київ-Чернівці».

Як зазначає авторка, одного потяга №118/117 Чернівці – Київ не достатньо для потреб буковинців:

«Наразі єдиний потяг, який рухається напрямком «Чернівці-Київ-Чернівці», є потяг Буковина №118/117 Львівської залізниці. Час руху поїзда – 12 годин. Склад поїзда зазвичай – 15-16 вагонів, з них: 8 купейних, 7 плацкартних, 1 люкс. Загальна кількість місць для пасажирів – 708. Цієї кількості не вистачає, адже багато чернівчан, та мешканців прилеглих сіл часто подорожують до Києва. Значну частину пасажирів становлять студенти, яким не вистачає квитків, щоб потрапити в ту чи іншу сторону, особливо в святкові дні.

Поїзд Інтерсіті наразі рухається вже до багатьох міст України. До прикладу, населення Хмельницького становить приблизно 270 тисяч, що майже однаково кількості жителів Чернівців. При тому кількість потягів, які рухаються з Хмельницького до Києва, у рази більше, зокрема поїзд Інтерсіті.

Тому пропонується запуск ранкового поїзда Інтерсіті «Чернівці-Київ-Чернівці», щоб забезпечити зручне, швидке та комфортне перевезення пасажирів», – йдеться у зверненні.

Підтримати петицію можна ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини