Загроза повені. У Чернівцях на три доби оголосили штормове попередження

26.06.2018

штормове попередженняЗа повідомленням Чернівецького обласного центру з гідрометеорології, внаслідок впливу активного висотного циклону 27-29 червня по області та місту очікуються тривалі дощі. Вони розпочнуться ввечері 27 червня і наступного дня посиляться.

Уночі 28 червня та протягом доби 29 червня триватимуть дуже сильні дощі. Опади супроводжуватимуться грозами, посиленням вітру 15-20 м/с, місцями градом.

28-30 червня у зв’язку з очікуваними дуже сильними опадами, на річках басейнів Прута та Сірету прогнозується формування дощового паводку з підйомами рівнів води на 0,5 –1,5 м, на окремих ділянках, в місцях звуження русла, до 2,5 м над рівнями.

Читайте також: У Ратуші назвали вулиці, які затопить під час зливи. Вокзал будуть рятувати мішками з піском, а потяги можливо прийматимуть на Південному та Північному вокзалах міста.

При дуже сильних зливах відбуватиметься формування значного місцевого та схилового стоку, очікується швидкоплинне підняття рівнів води на малих водотоках, що призведе до локальних підтоплень в місцях де відсутні, або захаращені водовідводи.

В улоговинні гірських потічків, де накопичена критична маса нестійких донних відкладів та уламкового матеріалу, деревини існує ризик утворення селевих виносів, – повідомляє прес-служба міськради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини