Бурбак та Федорук хочуть контролювати неугодні ЗМІ

22.06.2018

бурбак_федорук«Народний фронт» вкотре намагається протиснути через Верховну Раду законопроект згідно якого можна буде без рішення суду блокувати доступ до будь-якого сайту. Зокрема, вчора скандальний законопроект включили до порядку денного сесії. За це рішення голосували буковинські нардепи від «Народного фронту» Максим Бурбак та Микола Федорук.

На думку депутата ВР Ольги Червакової прийняття цього законопроекту призведе до встановлення в Україні диктатури. Про це вона написала на своїй сторінці у facebook.

«ВР включила в порядок денний законопроект 6688 про позасудове блокування сайтів. Законопроект внесений нардепами з комітету нацбезпеки і оборони Іваном Вінником, Дмитром Тимчуком, Тетяною Чорновіл і має шляхетну назву – «щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері».

Такими загрозами пропонується вважати «здійснення впливу на прийняття рішень чи вчинення або невчинення дій органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, службовими особами цих органів, обєднаннями громадян, юридичними особами». Автори законопроекта пропонують вважати це складовою частиною «технологічного терроризму».

Службі безпеки України надається право без рішення суду за допомоги провайдера блокувати доступ до будь-якого інформаційного ресурсу. Підставою для цього може бути вже не тільки рішення суду, а й рішення прокурора, слідчого, погодженого з прокурором, або рішення РНБО.

Штраф для провайдерів – 1% річного прибутку, в разі повторного – 5%

Народний фронт, здається, зовсім злетів з катушок. Він протискує цей законопроект вже рік. «Здійснення впливу на органи державної влади» – це будь-який громадський контроль чи пересічний пікет – в разі прийняття закону будуть тероризмом. А позасудове блокування сайтів – це повернення навіть не до Януковича, а до самого Сталіна! Навіть закони 16 січня передбачали необхідність рігення суду для блокування інтернет-ресурсів», – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини