Стрілянина у Красноїльську. Прикордонники поранили місцевого жителя (фото, відео)

20.06.2018

1-56

Прикордонники повідомили про спробу групового нападу на наряд, через що змушені були застосувати зброю

Вчора, близько 14:30 години, у Красноїльську на хуторі “Слатіна”, що знаходиться десь за 3 кілометри від державного кордону, сталася надзвичайна подія – прикордонники пострілом з автомата поранили в ногу місцевого жителя.

Зі слів постраждалого, йому зателефонував брат та розповів, що у нього під парканом п’ятеро невідомих у військовій формі зі зброєю. Зібравши декілька чоловік, красняни приїхали на місце та спробували дізнатися у людей в камуфляжі, хто вони, але у відповідь почули що вони прикордонники та це не справа місцевих жителів.

Через деякий час, спробувавши ще раз запитатися документи у невідомих, отримали у відповідь постріли.

Після цього місцеві жителі викликали поліцію та почали з’ясовувати відносини з прикордонниками. Головне обурення краснян викликав сам факт появи в межах населеного пункту озброєних людей у формі, які не бажали представитися.

Сторожинецькі правоохоронці зібрали всі факти по цій події і завтра вони будуть передані до військової прокуратури для прийняття рішення згідно чинного законодавства, – пише «Сторожинець-ІНФО».

Водночас на офіційній сторінці МВС України у мережі facebook з’явилася інформація про те, що у Сторожинецькому районі невідомі здійснили спробу групового нападу на прикордонний наряд.

«19 червня близько 16 години, під час охорони державного кордону та переслідування порушників у Сторожинецькому районі Чернівецької області невідомі особи в кількості до 20 осіб спробували блокувати рух прикордонному наряду та навіть здійснили спробу групового нападу на прикордонний наряд. Прикордонники змушені були захищатися, адже на мирні вмовляння припинити незаконні дії невідомі не реагували. В результаті, коли усі спроби владнати ситуацію без застосування сили були вичерпані, після попередження та пострілу вгору прикордонний наряд застосував табельну зброю по ногах одного з правопорушників. Наразі поранений доставлений до місцевої лікарні. Йому надано першочергову медичну допомогу. Про ситуацію поінформовано Національну поліцію та інші правоохоронні органи.
Звертаємо увагу громадян на недопустимість порушення законодавства України з прикордонних питань та невідворотність відповідальності за протиправні дії», – йдеться у повідомленні МВС України.

5-31

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи