Бурбак розхитує місто та плутає власний бізнес і місцеву політику, – Василь Максимюк

20.06.2018

максимюкПісля того, як вчора депутати подолали вето Каспрука на рішення щодо кількісного складу виконкому, нардеп від «Народного фронту» Максим Бурбак вкотре накинувся із критикою на голову фракції БПП «Солідарність» Василя Максимюка.

Бурбак переконаний, що проголосувавши за подолання вето, Максимюк якимось чином нашкодив Каспруку.

Натомість, Василь Максимюк впевнений, що зменшення кількості членів виконкому сприятиме його ефективній роботі, а Бурбак втручається не у свої справи і лише заважає Чернівцям.

Про це голова фракції БПП «Соладірність» написав на своїй сторінці у facebook.

«Останнім часом помітив, що народний депутат Бурбак Максим дуже багато своєї дорогоцінної депутатської уваги приділяє моїй скромній персоні.

І як людина стільки встигає! І нацполіцією опікується, і інженерним облаштуванням держкордону переймається, обізнаний із усіма міжнародними питаннями і непримеренний до контрабанди та вирубки лісу, і там він, і сям. І навіть сидячи на пленарному засіданні українського парламенту, слідкує за перебігом сесії Чернівецької міської ради, яку він ніяк не «розжене».

Хочу звернутися до керівника партії «Народний фронт» і нашого земляка Арсенія Петровича Яценюка. Попросіть, будь ласка, голову фракції вашої партії в парламенті зосередитися на своєму виборчому окрузі, не розхитувати місто, не плутати власний бізнес і місцеву політику.

Цього разу Максиму Юрійовичу підсунули пост про «зраду» при подоланні чергового вето міського голови. Я не збираюся виправдовуватися чи щось доводити пану депутатові. Я у нього не на зарплаті і не збираюся виконувати його численні «хотєлки». Як і підігрувати йому.

Свідомо і відкрито наша фракція не підтримала кандидатуру В. Продана на посаду секретаря міськради, бо конструктиву не передбачалося. Так і сталося. Я особисто захищав і захищатиму вибір чернівчан щодо діючого міського голови, хоча добре бачу його недоліки. З питання дострокового припинення повноважень міського голови наша політична сила ні з ким і ні за що не торгується, ми чітко означили свою позицію і такими своїми заявами пан депутат не спровокує нас змінити свою точку зору.

Хочу принагідно сказати вам, Максиме Юрійовичу, що робота фракції БПП «Солідарність» до якої ви делегували представників своєї партії, не дивлячись на всі ваші потуги, є цілком конструктивною та продуктивною, жодних конфліктів у нас немає. До тих пір, доки ви туди не втрутитеся. Це ви сприяєте тому, що сесії міської ради перетворилися на процес накладання вето та його подолання. Це все, чим ви домомагаєте місту. Чи, може, ви можете назвати хоча б одну вулицю в Чернівцях, яку ви особисто як міністр інфраструктури чи народний депутат допомогли міському голові довести до ладу?

У мене чітка власна позиція щодо питання вето. По-перше, пропозиція про 12 членів виконкому належить міському голові. По-друге, всі кандидатури він особисто вніс згідно закону і вони були радою проголосовані. Це всі поважні люди. По-третє, на сьогодні в раді склалася така ситуацію, що жодна кандидатура, яка б була внесена міським головою не була б проголосована опозиційною більшістю до нього, а в свою чергу її пропозиції ніколи не були б внесені міським головою. Це доведено двома сесіями і це пат, який слід визнати.

То що краще – навічно недообраний виконком та щотижневе шоу як у раді, чи закріплення існуючої ситуації і спроба організація плідної роботи?

Я обрав друге. Це моє право. Час нас розсудить.

Я вам, пане депутате, не вказую як вам голосувати у Верховній Раді. Прошу це не робити і мені.

І ще одне. Нещодавно я став свідком розмови людей з близького оточення пана Бурбака. Вони назвали дві особи, які заважають роботі міської раді в пошуку компромісу для розвитку міста. Це теперішні мер та секретар ради. Я додав би сюди і Бурбака. Ви, Максиме Юрійовичу, місту заважаєте», – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини