У столиці Буковини відзначили День Європи в Україні

21.05.2018

122Урочиста церемонія підняття Державного прапору України та прапору Європейського Союзу відбулася 19 травня, на Соборній площі м. Чернівців з нагоди Дня Європи в Україні. Участь в урочистостях взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Про це повідомляє прес-служба облради.

«Ось уже шістнадцятий рік поспіль ми відзначаємо День Європи в Україні – свято дружби та єдності з країнами Євросоюзу. За час, що минув, наша Батьківщина зробила чималий поступ на шляху європейської інтеграції. Все ж, попереду на нас чекають нові випробування, які ми повинні достойно пройти. Адже Європа починається з кожного з нас і від кожного з нас залежить, наскільки швидко наша держава стане повноправним членом європейської сім’ї. Втім нам є чим пишатись: навіть зараз наші європейські партнери сприймають Чернівецьку область як невід’ємну частину європейської спільноти, довіряють нам й готові надавати всебічну допомогу на шляху єврореінтеграції. Тож закликаю усіх бути гідними цієї довіри та не звертати з обраного шляху!», – наголосив Іван Мунтян у своєму вітальному слові.

Також керівник обласної представницької влади відзнаки та символічні подарунки обдарованим буковинським студентам та школярам – переможцям тематичних конкурсів і змагань.

Відтак посадовець поспілкувався з активістами національно-культурних товариств нашого краю, які розгорнули на Соборній площі столиці Буковини Європейське містечко, де кожен охочий міг ознайомитися з особливостями культури національних громад, які компактно проживають у регіоні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини