Чернівецьке сміття із запахом «Народного фронту»

16.05.2018

сміттяЕлементарне комунальне питання перенесення сміттєвих баків з вулиці Університетської в інше місце Олексій Каспрук, його підлеглі та однопартійці по «Народному фронту» примудрилися перетворити на дрібну помсту своїм політичним опонентам.

З десяток вічно переповнених контейнерів у яких постійно порпаються безхатьки звісно, що зовсім не були окрасою однієї з центральних вулиць Чернівців, якою постійно прогулюються групи туристів. До того ж не в захваті від сусідства зі смітниками були викладачі та учні ліцею №1, адже поставили їх саме під вікнами навчального закладу.

Та незважаючи на численні скарги чернівчан та пропозиції щодо перенесення смітників Каспрук і Департамент ЖКГ за декілька років так і не змогли, чи не захотіли вирішити цю проблему.

Але цієї весни на чиновників Ратуші зійшло осяяння, вони раптово вирішили, що контейнерам на Університетській не місце і розгорнули бурхливу діяльність з їх перенесення. Створили навіть комісію, яка мала вирішити подальшу долю смітників, адже варіантів для їх перенесення було декілька. І найбільш прийнятним вважалося розмістити баки у глухому дворі поруч, де розташована громадська вбиральня. Там є можливість для заїзду сміттєвоза і, саме головне, контейнери там нікому не будуть заважати.

Але після того, як помічник нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака Вадим Пелех у своєму коментарі на фейсбуці чітко натякнув, що смітники треба переносити не у двір поруч, а навпроти, у двір Університетської,20, то стало ясно, що інші варіанти апріорі розглядатися не будуть.

«Навпроти здоровенний двір де ще сто таких контейнерів поміститься», – написав Пелех, і комісії своїм рішенням залишалося лише легітимізувати це побажання.

Пелех комент

У тому, що «Народний фронт» хоче розмістити смітники саме у цьому дворі немає нічого дивного, адже власником одного з приміщень у ньому є секретар Чернівецької міської ради та політичний опонент Каспрука з Бурбаком Василь Продан. А весь цей рейвах з терміновим перенесенням смітників розпочався тоді, коли стало відомо, що Продан зареєстрував проект рішення про відставку Каспрука. Така собі дрібна помста на яку тільки й спромоглися Каспрук та його оточення.

І цим невловимим сміттєвим месникам абсолютно байдуже, що баки хочуть розмістити поруч із житловим будинком мешканці якого абсолютно не у захваті, що їхніми сусідами стануть щури, таргани та безхатьки. Що у дворі розташоване почесне консульство Австрії, і іноземні делегації будуть дивитися на переповнені смітники та вдихати «неперевершені аромати» відходів. І що, врешті-решт, їхні дії виглядають смішно, убого і примітивно.Каспрук люстрація

Але, з огляду на це, ніхто й не здивується, якщо Каспрук, немов дрібний шкідник, почне підкладати на стілець Продана канцелярські кнопки та робити інші капості.

Щоправда, є надія, що в історії зі смітниками здоровий глузд таки переможе. Принаймні, сьогодні під час дискусії за участі членів комісії було прийняте попереднє рішення про пошук прийнятних місць на сусідніх вулицях та розміщення на них злощасних смітників.

Андрій Тисовський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи