У «Самопомочі» підтвердили, що не збирають підписи за відкликання депутатів Ставчанського та Матвієнка

13.04.2018

Ставчанський_МатвієнкоФарс із відкликанням депутатів Чернівецької міської ради, що входили до фракції «Самопоміч» добіг свого логічного кінця: тушок «Народного фронту», депутатів Олександра Ставчанського та Віталія Матвієнка не відкликають і навіть не збиралися цього робити.

Ні для кого не секрет, що операцію по відкликанню депутатів «Самопомочі» готували саме у партійному офісі «Народного фронту». Недарма ж напередодні, так званих, зборів громадян, член «Народного фронту», мер Олексій Каспрук в ефірі провладного телеканалу «ТВА» обмовився, що відкликатимуть не шістьох, а лише чотирьох депутатів із тих, що входили до складу «Самопомочі».

Але все ж таки було цікаво, як Бурбак і компанія будуть виводити з-під удару своїх засланців у «Самопомочі».

На зборах люди голосували за відкликання Ставчанського та Матвієнка. Але документи по них якимось дивним чином так і не потрапили до міської виборчої комісії. Тому ми вирішили поцікавитися у голови міського осередку «Самопомочі» Олексія Поповича, чому так сталося.

Олексій Дементійович добу не відповідав на дзвінки та у соцмережах. Згодом заніс телефон журналіста до чорного списку. А коли йому зателефонували з іншого номеру, то Попович поскаржився, що наше видання в одному з матеріалів, нібито, не так подало його слова. Тому, надавати коментар відмовився і зажадав письмового запиту.Попович

Тим часом у соцмережах оголосили про початок збору підписів та закликали чернівчан прийти до партійного офісу на Герцена,2В і поставити свій підпис. Щоправда, взяти участь у цьому святі демократії виявилося не так вже й просто. Під час нашого першого візиту в офісі не було підписних листів. Два наступні рази довелося «цілувати» зачинені двері офісу. Але сьогодні туди таки вдалося потрапити. Люб’язний співробітник офісу запропонував підписатися за відкликання лише чотирьох депутатів. На запитання – чому не має підписних листів на Ставчанського та Матвієнка, він відповів, що не володіє такою інформацією і по цьому питанню треба звертатися безпосередньо до пана Поповича. Що ми врешті і хотіли зробити, передавши йому запит. Але й тут не обійшлося без дрібних перешкод: наш лист співробітник офісу прийняв лише  після того, як йому телефоном дозволив це зробити особисто керівник міського осередку.

Звісно, що пан Попович спробує вигадати якісь причини, чому не збираються підписи за Ставчанського та Матвієнка, але сталося так як ми і передбачали. Ставчанський та Матвієнко з перших днів своєї каденції узгоджували свої голосування з «Народним фронтом», підтримували всі земельні шкурняки Бурбака. Тому і не дивно, що процедура з їх відкликання померла у зародку…

Захар Подкидишев

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини