Картка чернівчанина стане пам’ятником безгосподарності Каспрука

02.04.2018

картка_чернівчанинаПроект «Картка чернівчанина», наряду з безкоштовними румунськими тролейбусами та іншими передвиборчими обіцянками Каспрука, завершився повним провалом. Дуже довго її намагались ввести, потім розвалився банк через який цей проект реалізовували, а картка в «Ощадбанку» так і не стала популярною, не зважаючи, що її видавали ледь не примусом.

У чому ж причина? Чому про «картку чернівчанина» через два роки ніхто й не згадує?

Щоб отримати картку потрібно було всього лиш відстояти стандартно довжелезну чергу в «Ощадбанку». Але виявилось, що копійчані знижки, і незначна мережа де діє дисконт картки, не зацікавили навіть соціально незахищені верстви населення.

Більше того, з моменту її введення ніхто не працював над тим, щоб збільшувати мережу закладів де діють знижки, як власне і над збільшенням відсотків знижок, які в переважній більшості магазинів становили від 1 до 3 відсотків. Яскравим свідченням цього є останнє оновлення офіційної сторінки проекту на сайті міськради, – 9 вересня 2016 року. Звісно, якщо сподіватись, що проект буде розвиватись якось сам по собі, це призведе до його провалу, що власне і сталось.

Картка чернівчанина, це чи не єдиний випадок де Каспрук не може звинуватити депутатів, адже цей провал індивідуальний і перекласти провину на когось ніяк не вдасться, як це робиться з іншими недопрацюваннями мера. Саме тому цей проект є найяскравішим прикладом безгосподарності міського голови і його команди.

Приклад Івано-Франківська. Безкоштовний проїзд в громадському транспорті та знижки до 20%

29747188_1689107597821172_472617785_oНещодавно подібний проект розпочав діяти і у Івано-Франківську. Щоб відчути різницю в підходах і у ставленні мерів до містян, варто лише сказати, що в сусідньому обласному центрі картку доставляють додому поштарі, соціальні працівники, управителі будинків та працівники комунальних підприємств. А право її отримати мають і мешканці сусідніх з обласним центром сіл. Ніхто не пише заяви, ніхто не стоїть у чергах. Просто в міській раді департамент соціальної політики формує списки мешканців пільгових категорій, яким видають картки. Сама ж картка має значно більше привілеїв ніж її чернівецький аналог.

Знижки від 5 до 20 відсотків, що вже досить відчутно. Окрім соціальних магазинів та аптек, за картою іванофранківця з 10 до 16 години можна безкоштовно їздити в громадському транспорті, а до 10-ї і після 16-ї три пільгових місця. Також знижки передбачені у перукарнях, книгарнях, безкоштовне відвідування футбольних матчів місцевої команди та навіть 50% знижки на сеанси в кінотеатрі.

Чому ж меру Івано-Франківська вдалось реалізувати проект картки містянина, а меру Чернівців ні? Питання думаємо із ряду риторичних, адже відповіді лежать на поверхні.

Чи вдасться реанімувати «картку чернівчанина»?

КаспрукНевдовзі картку чернівчанина планують реанімувати вже за допомогою електронного квитка. Також анонсують і інші проекти в яких вона буде діяти. Але, скоріш за все, під керуванням Каспрука подібне реалізувати не вдасться і проект буде похований під важкою плитою популізму мерської команди. А враховуючи зростаюче невдоволення чернівчан станом справ у місті та діяльністю міського голови, цілком вірогідно, що проект «картка чернівчанина» стане таким собі пам’ятником безгосподарності Каспрука після його дострокової відставки.

Микола Сергієнко

29745637_1689107734487825_1605385233_n

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини