Чернівці опинилися на 25 місці у рейтингу прозорості міст

22.03.2018

Чернівецька-міска-рада-РатушаХоча ще минулого року столиця Буковини посідала 12 сходинку. Більше того за показником рівня надання адміністративних, комунальних та соціальних наше місто зайняло далеке 41 місце.

Першість у рейтингу прозорості утримують Суми, Львів, Вінниця, Бахмут та Маріуполь.

«Формування рейтингу прозорості 50 найбільших муніципалітетів в Україні грунтується на даних, отриманих із відповідей на опитувальник, який був направлений до 50 міських рад, відповіді на запити на інформацію, які були направлені в міськради неофіційно, так звані запити таємного клієнт  та інформацією у відкритому доступі на офіційних сайтах міськрад», – розповів «Укрінформу» експерт з економічних питань Міжнародного центру перспективних досліджень Єгор Киян.

Дослідження здійснювалося у таких основних сферах: інформаційна політика, розпорядження майном територіальної громади, землекористування та будівельна політика, державні закупівлі, складання бюджету, адміністративні, комунальні та соціальні послуги, професійна етика та конфлікти, кадрова політика й участь громадян.

Рейтинг було складено в рамках проекту, реалізованого спільно з Інститутом економічних і соціальних форм у Словаччині (INEKO), Міжнародним центром політичних досліджень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини