Що буде, якщо програму «Комфортне місто» на 700 мільйонів все ж приймуть

24.02.2018

сесія голосуванняСьогодні на сесії багатолюдно. Прийти до сесійної зали чернівчан закликали напередодні у соцмережах. Формальний привід, це прийняття програми «Комфортне місто» у версії де об’єктів на 700 мільйонів. Але минулої сесії, коли вже було блокування сесійної зали, проявились справжні мотиви, про що чернівчанам, які щиро прийшли до сесійної зали відстоювати свої питання, було не відомо.

Тоді «права рука» Бурбака в сесійній залі, представник «Народного фронту» Андрій Романчишин, закликав проголосувати за саморозпуск міськради. За дивним збігом обставин, саме цього вимагає вже другий рік його партійний бос, через те, що цей склад ради відмовляється голосувати за бурбаківські земельні «шкурняки».

Людям розповідали, що депутати повикидали з програми їх об’єкти, і відповідно вони не будуть профінансовані. І хоча депутати запропонували ті пункти додатком до програми або окремою програмою, ніхто вже не став слухати.

Спробуємо коротко пояснити ситуацію.

Позиція депутатів
Є в бюджеті 58 мільйонів, ще певна сума коштів буде згодом і в кращому випадку буде трохи більше 100 мільйонів. Отже виходячи з цього депутати запропонували прийняти програму на 200 мільйонів де є об’єкти першочергової необхідності замість 700. Мета цих дій, щоб програма працювала, і об’єкти обирали в департаменті ЖКГ першочергової необхідності, а не які їм вигідно. Інші об’єкти запропонували включити додатком до цієї або в окрему програму.

Позиція «Народного фронту» та Каспрука

Прийняти програму на 700 мільйонів, і створити комісію, яка буде визначати першочергові об’єкти. При цьому чернівчан натравлюють на депутатів популізмом, про те, що депутати все викинули або перенесли на наступні роки.

Отже, розглянемо сценарій, якщо програму на 700 мільйонів все ж приймуть.

Грошей звісно від цього більше не стане в бюджеті. А питання пріоритетності буде визначати комісія, яка так само може перенести на наступні роки той же будинок на бульварі Героїв Крут, 4, той же «Гравітон» і так далі. І тоді обурені мешканці, питання яких перенесуть на наступні роки, вже будуть приходити до комісії, блокувати її та вимагати включити саме їх питання і саме зараз. І так до безкінечності, адже визначити чия біда в пріоритеті важко, і кожен чернівчанин, що є природнім, вважає саме свою проблему першочерговою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини