Депутати з’ясують хто організував схему обходу системи Prozorro під час утеплення будинку на бульварі Героїв Крут

22.02.2018

бульвар Героїв Крут 4Під час вчорашньої позачергової сесії Чернівецької міської ради з’ясувалося, що чернівецькі чиновники, фактично, підписали фіктивний акт виконаних робіт з утеплення будинку на бульварі Героїв Крут,4. Це саме той будинок, через який депутат із “бурбаківського пулу” Олександр Ставчанський жорстко в соцмережах розкритикував своїх колег. Та чи знав пан Ставчанський про сумнівну схему з підрядником? Чи це всього лиш звичайний збіг обставин?

Як повідомив депутат міськради від фракції «Самопоміч» Богдан Ковалюк вартість робіт була свідомо занижена більше ніж на 1,5 мільйони гривень через що  будинок утеплений лише наполовину.  І це при тому, що мешканці будинку теж сумлінно скидалися на ремонтні роботи.

«По документах Департаменту ЖКГ договір на утеплення даного будинку на суму 1мільйон 870 тисяч гривень повністю виконаний, повністю оплачений і всі акти виконаних робіт підписані і зберігаються в Департаменті. Коли я поспілкувався з головою ОСББ зясувалося, що зроблено лише 50% будинку. Тобто хтось умисно, або випадково для того, щоб уникнути нормального тендеру зменшив його суму  з 3,5 мільйона до 1,9. Таким чином намагалися обійти систему Prozorro.

Більше того, коли почали розбиратися зясувалося, що, коли проходив конкурс, один з підрядників вже там встановлював риштування. Цей підрядник – ПП «Сюрприз». Всі чули про співпрацю цієї фірми з нашою міською освітою та з паном Колешнею. Всі знають що це за підрядник, якому віддають цей тендер.

Потрібно розібратися хто і яким чином допустив поділ вартості міжнародного тендеру на два дрібненьких торги і допустив компанію ПП «Сюрприз» до виконання цих робіт», – зазначив Богдан Ковалюк.

Нагадаємо, що начальник господарської групи міського управління освіти Сергій Колешня у березні минулого року був затриманий під час отримання 230 тисяч гривень хабара. За чутками Колешню на посаду особисто лобіював нардеп Максим Бурбак. Взамін, чиновник мав забезпечити гідні «відкати» з бюджетних коштів, що проходять через управління освіти, до партійної каси «Народного фронту».

Та, судячи з усього Колешня вирішив замахнутися і на кошти, які виділяються на Департамент ЖКГ, і на гроші простих чернівчан.

З огляду на озвучену під час сесії інформацію, депутат Чернівецької міської ради від фракції «Рідне місто» Володимир Бешлей запропонував створити тимчасову контрольну комісію із розслідування ситуації щодо ремонту згаданого будинку.

За відповідне рішення проголосували 27 міських обранців.

Фото: з фейсбук-сторінки Олександра Ставчанського

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини