Каспрук спеціально нагнітав ситуацію довкола програми «Комфортне місто», щоб налаштувати чернівчан проти депутатів

21.02.2018

продан2Допомагали йому у цьому однопартійці з «Народного фронту»

Після останньої сесії Чернівецької міської ради через підконтрольні Ратуші ЗМІ мер Каспрук безпідставно звинуватив депутатів у тому, що вони, нібито,

хотіли зірвати прийняття міських програм «Комфортне місто» та «Сучасне місто».

Насправді ж, міські обранці всього лише привели фінансування цих програм у відповідність до тих обсягів фінансування, які закладені у міському бюджеті на цей рік.

Про це на своєму сьогоднішньому брифінгу повідомив секретар Чернівецької міської ради Василь Продан.

«На минулій сесії приймалися програма «Комфортне місто» по Департаменту житлово-комунального господарства і програма «Сучасне місто» по Департаменту містобудівного комплексу. В основному бюджеті на програму ДМБК було виділено 40 мільйонів гривень, на ЖКГ – 58 мільйонів гривень. Це реальні гроші, які вже закладені в бюджеті. Так от, обидві програми абсолютно не відповідали обсягам фінансування. Якщо програма ЖКГ була на 700 мільйонів, а є 58 мільйонів, то депутатській корпус хотів би звичайно привести її хоча б у якусь відповідність до наявних коштів. Ми просили департаменти скласти приблизні програми на 100-120 мільйонів. Департамент ДМБК дослухався до депутатського корпусу і надав своїх першочергових пропозицій на 2018 рік на 100 мільйонів гривень. Без питань узгодили цю програму і прийняли на сесії.

Департамент житлово-комунального господарства і його керівник на відріз відмовилися скорочувати свою програму з 700 мільйонів до реальних обсягів фінансування. Після того, як збиралися робочі групи нам подали програму на 400 мільйонів. Згодом директор департаменту спромігся принести програму на 200 мільйонів. І по суті ось цю програму  ми і затвердили на сесії міської ради. Тому казати, що депутати проти якихось робіт – це неправильно.

До сьогоднішнього відбувалося так, що керівник Департаменту обирає ті роботи, які йому легше чи вигідніше зробити. І тому ми отримали ситуацію, коли у 2017 році коштів на дороги виділялося 50 мільйонів, а було виконано робіт за 10 місяців тільки на 11 мільйонів.

Тому для того, щоб керівник Департаменту не обирав те, що йому зручно, депутатський корпус прийняв реалістичні чіткі програми» , – зазначив Василь Продан.

Також секретар міської ради спростував маячню Каспрука про те, що депутати, нібито, перекидали кошти з одних об’єктів на інші та повідомив, що буде прийнята окрема програма для об’єктів, які фінансуватимуться за рахунок державного бюджету, або перевиконання дохідної частини міського бюджету.

«Усі розмови, що ми з забрали з якогось міжбудинкового проїзду, чи з якоїсь школи – це не правда. Ми нічого не забирали. Ми просто програму привели у відповідність до тих коштів, які є в наявності. Що стосується міжбудинкоівих проїздів і тих об’єктів, які не потрапили до програми, то на березневий сесії ми включимо їх до окремої програми, або в додаток до вже прийнятої. Щось буде фінансуватися з державного бюджету. Утеплення будинків, ремонт міжбудинкових проїздів, роботи по житловому фонду будуть здійснюватися за рахунок коштів перевиконання міського бюджету», – додав Василь Продан.

З цього можна зробити висновок, що і Каспрук, і деякі наближені до «Народного фронту» депутати спеціально нагнітали ситуацію довкола прийняття згаданих програм, щоб в чергове здійснити спробу налаштувати громаду міста проти депутатського корпусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи