Подання Каспрука про розпуск міськради готували у “Народному фронті”?

19.02.2018

радниця шибаНачальник юридичного управління Чернівецької міської ради Олександр Шиба визнав, що очолюваний ним підрозділ не приймав участі у підготовці звернення Олексія Каспрука до українського парламенту щодо розпуску міськради та призначення позачергових виборів, яке він направив до ВРУ у квітні минулого року.

«Ми не були ніяким чином причетні до складання цього документу, який має політичну та юридичну складову і є виявленням його волі саме як міського голови», – повідомив головний юрист Ратуші в ефірі програми «Без емоцій» на телеканалі «Чернівецькій промінь».

З одного боку, досить дивно виглядає, що юристів міськради не долучили хоча б до аналізу документу, який цієї ради безпосередньо стосується. А з іншого – Шиба натякає, що звернення має політичний підтекст. Тож, якщо зважити, що розігнати Чернівецьку міськради хоче «Народний фронт» та їхній партайгеносе Максим Бурбак, то можна припустити, що опус для Каспрука писали їхні партійні юристи під дбайливим керівництвом однієї всюдисущої радниці мера.

Та правова кваліфікація авторів бажає бути кращою, адже окрім істеричних закликів у документі, який був надісланий до Верховної Ради, не було жодного юридичного обґрунтування необхідності розпуску міськради.

«Потрібно було відразу долучити аргументацію, повязану із фактами викладеними у заяві», – прокоментував надісланий Каспруком у квітні документ Олександр Шиба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини