Заступник військового комісара, якого затримали на хабарі, заплатить штраф 25 тисяч гривень

12.02.2018

101У Чернівцях суд призначив покарання у вигляді штрафу у розмірі 25 тисяч 500 ггривень з позбавленням права обіймати посади терміном на 2 роки заступнику військового комісара Чернівців, якого правоохоронці затримали при отриманні неправомірної вигоди у розмірі 2 тис доларів.

Про це йдеться у судовому вироку, який оприлюднений в Єдиному реєстрі судових рішень, – пише molbuk.ua

У документі повідомляється, що заступник військового комісара-начальник відділення комплектування Чернівецького міського військового комісаріату отримав через свого підлеглого від двох громадян неправомірну вигоду в сумі 2 тис доларів.

За ці гроші він обіцяв хабародавцям здійснити вплив на прийняття рішення службовими особами міського військкомату щодо визнання непридатними за станом здоров’я та подальшого непризову на військову службу двох громадян.

Зазначається, що посадовець на власний розсуд розпорядився частиною з отриманого хабара у сумі 300 доларів.

29 січня до суду разом з обвинувальним актом надійшла угода про визнання винуватості, укладена 24 січня між прокурором військової прокуратури Чернівецького гарнізону та обвинуваченим.

В угоді йдеться, що обвинувачений повністю та беззастережно визнає свою вину у вчиненні кримінального правопорушення. Також сторони узгодили міру покарання обвинуваченому – штраф у розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (25 тис 500 грн) з позбавленням права обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно – господарськими функціями строком на 2 роки.

Першотравневий районний суд Чернівців затвердив вказану угоду та визнав винуватим посадовця та призначив йому покарання у вигляді штрафу 25 тис 500 грн з позбавленням права обіймати посади пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на 2 роки.

Водночас суд постановив повернути гроші в сумі 2 тис доларів, які посадовець отримав у якості неправомірної вигоди, хабародавцеві.

Раніше повідомлялося, що у листопаді 2017 року на хабарі 2 тисячі доларів затримали заступника військового комісара Чернівців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини