Чиновники Ратуші не вбачають загрози у тому, що діти хворіють на кір і відмовляються закривати школи на карантин

19.01.2018

школа_грипПопри те, що у місті зареєстровано вже 76 випадків захворювання кору, чиновники вирішили проігнорувати пропозицію закрити навчальні заклади на карантин. Хоча, сам міський голова визнав – вакцин від захворювання не вистачає, а без щеплень, дітей просто не допускатимуть до навчання.

На сайті міськради з’явилась відповідь на зареєстровану петицію щодо введення карантину у всіх школах та дитячих садочках Чернівців.

Так, як йдеться у відповіді, підстав для задоволення електронної петиції щодо оголошення в школах Чернівців карантину через погіршення погодніх умов та збільшення захворюваності серед школярів немає. Про це повідомив начальник управління освіти міської ради Сергій Мартинюк.

“Відповідно до Державних санітарних правил і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, органи місцевої виконавчої влади приймають рішення про тимчасове призупинення навчання учнів при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів для учнів початкових класів та при  мінус 24 градуси – для учнів 5-12 класів, а також при надзвичайних ситуаціях.

За прогнозом синоптиків, у найближчі два тижні у місті не очікується пониження температури нижче 15 градусів . У школах міста ведеться щоденний моніторинг відвідування учнів, відповідно до якого станом на 18 січня на заняттях відсутні 8% школярів, з яких через різні хвороби 7,5%. Станом на 18 січня у Чернівцях, з серпня минулого року на кір захворіло 56 дітей, в тому числі до 1 року – 4, від 1 до 4 років – 18, від 5 до 9 років – 21, від 10 до 14 років – 9 дітей, від 15 до 17 років – 4 дітей. Масових спалахів захворювання дітей на кір у дитсадках і школах міста немає.

Рішення про тимчасове призупинення навчання у школах через неблагополучну ситуацію із захворюванням на ГРВІ приймається у разі відсутності через хворобу в організованому дитячому колективі 25% і більше відсотків дітей.

Таким чином, наразі жоден із показників наявної у Чернівцях ситуції не дає правових підстав для прийняття рішення про тимчасове призупинення навчання у школах на вимогу підписантів електронної петиції”.

Тож, наразі, чернівчанам варто чекати погіршення ситуації у місті, або ж запасатись вакциною від кору, оскільки ні голова управління освіти Мартинюк, ні Олексій Каспрук епідемії кору поки що так і не побачили.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи