Чоловік з обмороженням потрапив до лікарні

17.01.2018

термометр морозВід початку зими  медики опікового відділення Лікарні швидкої медичної допомоги фіксували декілька випадків обморожень та переохолодження.

Як повідомив Інформаційному агентству АСС  завідуючий опіковим відділенням ЛШМД Ігор Семенюк, 16 січня до відділення донька привезла свого 50-річного батька, мешканця Кельменецького району.

“Чоловік відморозив собі коліна та стопи, був у стані алкогольного сп’яніння і не міг пригадати, скільки часу провів на вулиці. Відмороження чоловік дістав поверхневе, із часом все загоїться”, – каже медик.

Загалом, від початку зими до медиків опікового віділлення ЛШМД звертались декілька буковинців із поверхневим переохолодженням рук та ніг, є три випадки обмороження.

Один із пацієнтів дістав обмороження, бо ночував у приміщенні без опалення. Ще один випадок обмороження стався через тривале перебування чоловіка на холоді. Переохолодження та обмороження можуть настати тоді, коли люди носять тісне взуття. І до того ж, мають супутні хвороби, які сприяють пришвидшенню обмороження. Наприклад, цукровий діабет, зазначив Ігор Семенюк.

За кілька останніх днів, відколи посилились морози, звернень із переохолодженнями та обмороженнями не побільшало, кажуть медики.

Лікарі наголошують, випадки переохолоджень чи обморожень стаються не так через пониження температури, як через невміння правильно одягнутись, а також – зловживання алкоголем.

Ознаками переохолодження є озноб, тремтіння, блідість, а потім і посиніння шкіри, губ, біль у пальцях рук та ніг.  При тривалому переохолодженні розвивається обмороження (пошкодження тканин у результаті дії низьких температур).

До обмороження більш схильні пальці, кисті, стопи, вуха і ніс. При першому ступені обмороження шкіра блідніє, знижується чутливість уражених ділянок, а після зігрівання спостерігається почервоніння та набряк. При другому ступені ураження шкіра набуває синьо-багрового відтінку і на її поверхні з’являються пухирі з прозорою рідиною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи