Вимушених канікул у школах міста через кір не буде, але дітей без щеплення можуть не допускати до навчання

16.01.2018

кір дитинаПотреби у припиненні навчання в школах та дитсадках через спалах захворюваності на кір у Чернівцях немає. До такого висновку дійшли освітяни, медики та експерти-епідеміологи на нараді.

За даними обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я України, у Чернівцях перший випадок захворювання на кір було зареєстровано у серпні минулого року. З того часу станом на 15 січня у місті на кір перехворіли 74 людини, у тому числі 54 дитини. Серед немовлят до року зафіксовано 4 випадки, від одного до 4 років – 16 випадків, від 5 до 9 років – 21 випадок, від 10 до 14 років – 8 випадків, від 15 до 17 років – 5 випадків. З кінця грудня до 15 січня захворіло четверо дітей.

Загалом за п’ять місяців випадки хвороби були зареєстровані в 14 школах та 13 дитсадках. Але майже усі вони були поодинокі – одна дитина на школу чи дитсадок. Лише у ДНЗ №38 було п’ять випадків, у ЗОШ № 2, 28 – по три випадки і ЗНЗ №22 – два випадки. Всі діти,що захворіли були не щеплені від цієї хвороби, або отримали одне щеплення замість двох.

У 2017 році у місті проти кору вакциновано майже 14 тисяч дітей. Відмови від вакцинації становить 2,3%. Саме завдяки високому відсотку щеплених дітей у Чернівцях немає масових спалахів цієї хвороби. У кожній школі та дитсадку ведеться щоденний моніторинг захворюваності, сформовано базу даних дітей, які не мають щеплення від кору або потребують повторної вакцинації.

У випадку реєстрації у навчальному закладі хвороби на кір, директор школи чи завідувач дитсадка відповідно до наказу Міністерства охорони здоров’я має право впродовж 21 дня з часу виявлення хвороби не допускати до навчання дитину, яка немає щеплення.

Наразі у школах та дитсадках батьки дітей, які з тих чи інших причин не мають щеплення, отримають наполегливе запрошення пройти щеплення. Вакцина проти кору у місті є, вона безпечна, щеплення безкоштовне.

Небезпека захворювання на кір зберігатиметься ще кілька місяців, тому батькам краще не піддавати дітей ризику, а терміново пройти вакцинацію, – повідомляє прес-служба міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи