У Чернівцях пенсіонерка заплатила 9 тисяч гривень «поліцейському», щоб врятувати онука від кримінальної відповідальності за ДТП

16.01.2018

гроші_наручникиПро факт шахрайства поліцію повідомила 82-річна жителька Чернівців.

До жінки пізно ввечері зателефонував невідомий, представившись працівником поліції. Незнайомець повідомив пенсіонерці, що її онук скоїв дорожньо-транспортну пригоду і наразі його становище досить скрутне. Але псевдо-поліцейський запропонував допомогти її онукові уникнути неприємностей,  якщо старенька надасть певну сумму грошових коштів.

Невдовзі, поблизу свого місця проживання, жінка власноруч передала готівіку до рук незнайомого чоловіка.

Наступного дня пообіді після розмови з онуком жінка зрозуміла, що гроші у сумі 150 доларів США та 5 тисяч гривень вона відділа злочинцям, котрі розповіли їй вигадану історію.

Поліція вкотре наголошує буковинцям на максимальній уважності та обережності при здійсненні будь-яких фінансових операцій.

В будь-якій ситуаціїї – не панікуйте і нічого не робіть з поспіхом.

Перш ніж діяти, перевіряйте та аналізуйте отриману від незнайомців інформацію. Недбале або поспішно прийняте рішення – саме те, чим зазвичай користуються шахраї, щоб нажитися за чужий рахунок.

Не погоджуйтесь на «вигідні» пропозиції від незнайомих людей щодо купівлі, обміну та продажу готівки, або будь-якого іншого майна.

Обізнаність – це найкращий захист від шахрайської діяльності. Вбережіть від впливу зловмисників тих, хто вас оточує. Повідомляйте важливу інформацію та застерігайте рідних та близьких, особливо осіб похилого віку щодо злочинних шахрайських схем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини