Вибух у податковій. Поліція відкрила кримінальне провадження за недбале зберігання бойових припасів

12.01.2018

податкова вибухЗа фактом вибуху в приміщенні Державної фіскальної служби у Чернівцях, поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та статті 264 (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів).

Нагадаємо, що 10 січня на третьому поверсі приміщення ДФС стався вибух гранати. Поліція та ДФС відмовляються повідомляти подробиці справи, але з достовірних джерел стало відомо, що гранату нібито приніс колишній учасник АТО. Щоправда за попередніми даними він не погрожував нею працівникам, а лише витягнув щоб показати колегам, але в цей момент стався вибух. Внаслідок вибуху травми отримали дві людини. Одна людина знаходиться в реанімації. Лікарі кажуть, що він не бачить на одне око і не прогнозують, чи повернеться зір. З тіла податківця медики витягнули кілька уламків від гранати.

Довідково

Стаття 263 ККУ – носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу – карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

Стаття 264 ККУ – недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів, якщо це спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки,- карається обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини