Іван Мунтян поінформував голову Верховної Ради України про потреби гірських районів Буковини

12.12.2017

мунтян1Днями у с.Плав’ї Львівської області відбувся міжнародний форум до Дня місцевого самоврядування, присвячений розвитку Карпатського регіону. Участь у заході взяв Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, голови Львівської та Закарпатської обласних ради Олександр Ганущин та Михайло Рівіс, а також голова Сучавської повітової ради (Румунія) пан Георге Флутур, – повідомляє прес-служба Чернівецької обласної ради.

Учасники форуму розглянули механізми застосування фінансових інструментів підтримки місцевого розвитку і територіального співробітництва та обговорили шляхи розбудови прикордонної інфраструктури по обидва боки українсько-румунського кордону.

Зокрема, Іван Мунтян разом зі своїм румунським колегою паном Георге Флутуром взяв участь в обговоренні проекту, про який йшлося на минулому спільному засіданні депутатів Чернівецької обласної та радників Сучавської повітової рад, що має на меті створення трансєвропейського транспортний коридор «Балтійське море – Чорне море», який би пролягав через Чернівецьку область та Сучавський повіт сусідньої Румунії.

Також під час однієї із панельних дискусій Іван Мунтян поінформував Андрія Парубія про ситуацію, що склалася у Путильському районі. Зокрема, про стан доріг у районі та фактичну відсутність нормального транспортного сполучення зі світом, необхідність відбудови постраждалих від повені 2008 року об’єктів дорожньої інфраструктури та стратегічне значення для Буковинських Карпат пунктів перетину українсько-румунського кордону «Руська-Ульма» та «Шепіт-Ізвоареле Сучевей».

«Без цього говорити про соціально-економічний розвиток гірських регіонів, який і так потребує чималої фінансової підтримки з боку держави, майже нереально», – наголосив голова крайового парламенту Буковини.

Відтак, з нагоди Дня місцевого самоврядування Андрій Парубій нагородив депутатів Чернівецької обласної ради Михайла Чорнея, Віталія Ткачука, Аурела Рошку та Степана Мітріка Почесною грамотою та Грамотами Верховної Ради України, а також подарунком Голови Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини