Зміни до закону про держслужбу: Президент збільшує свої повноваження напередодні виборів

13.11.2017

батьківщинаЙдеться про зміни до закону про держслужбу, адже, як зазначають “батьківщинівці”, президент збільшує свої повноваження саме напередодні виборів.

Президент України Петро Порошенко через внесення змін до чинного законодавства України про державну службу намагається посилити свої повноваження, вибудувати вертикаль влади і забезпечити таким чином власну перемогу на майбутніх виборах глави держави.

Про це заявила народний депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум, коментуючи ухвалення проекту закону №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби».

Як пояснила Альона Шкрум, цим законом президент отримав право призначення голів місцевих держадміністрацій без конкурсів (тобто, одноосібно), а також:

  • всі голови місцевих державних адміністрацій та їх заступники виводяться з-під дії закону про держслужбу та зможуть бути членами політичних партій та керівниками регіональних партійних осередків. Скасовується і вимога їх політичної неупередженості;
  • скасовується норма, яка розмежовувала політичні посади та державну службу;
  • керівники місцевих державних адміністрацій отримають право бути депутатами місцевих рад та керівниками фракцій в Радах. Відповідно, зможуть вести політичну агітацію;
  • Державні службовці стають політиками, залежними від АП.

Цей документ суперечить:

  • вимогам Закону України «Про державну службу»;
  • принципу політичної неупередженості державних службовців і неможливості найвищої категорії державних службовців бути членами політичних партій і керувати на місцях осередками політичних партій;
  • ухваленій урядом стратегії державного управління та стратегії національної безпеки країни.

Альона Шкрум зауважила, що президент, вочевидь, готуються до виборів. Йому треба бізнес та необмежена влада. Йому треба адміністративний ресурс та ручні голови місцевих держадміністрацій, бо інакше вибори йому не виграти.

«Батьківщина» виступає за зміни в країні, і проти появи «нового Януковича».

Зауважимо, що «Батьківщина» виступила проти ухвалення законопроекту  №7126 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи