Альона Гливко: «Всюди, де в процесі об’єднання територіальних громад виникає гострий конфлікт – бачимо слід окремих політиків»

13.11.2017

Гливко_Чия-правдаСесійне засідання Чернівецької облради, яке відбулося минулої середи, було доволі «гарячим». Найбільші дискусії виникли навколо питання внесення змін до Перспективного плану з об’єднання громад у Чернівецькій області. Зрештою, питання відправили на доопрацювання обласної державної адміністрації. Попри це, дискусії не вщухають.

Голова фракції «Батьківщина» в облраді Альона Гливко в ефірі програми «Чия правда» на телеканалі «Чернівецький промінь» роз’яснила позицію фракції з питання внесення змін до Перспективного плану з об’єднання громад у Чернівецькій області.

«Ми діємо абсолютно у законній площині, – каже Альона Гливко. – Варто зазначити, що цей проект рішення, яке ми прийняли, пробув на сайті 20 днів, як того вимагає Закон про доступ до публічної інформації. Діємо відповідно до Закону про місцеве самоврядування і в межах повноважень депутатів місцевого самоврядування: беремо проект рішення, який був завчасно оприлюднений, опрацьовуємо його і вносимо відповідні зміни. Зміни – на основі того, що ми почули безпосередньо від людей. Ми – представницька влада, ми представляємо голос громади у владі, доносимо цю думку і забезпечуємо її виконання.

Усі суперечності, які навколо цього виникають, створені штучно, це банальне політиканство. Всюди, де є гострий конфлікт, бачимо слід окремих політиків, які намагаються формувати конкретні окремі громади особисто «під себе». Це або якийсь політичний інтерес, або формування округу «під себе» і певна «колективізація» тих факторів, які допоможуть потім перемогти на виборах, чи навіть якийсь економічний інтерес. На жаль, ми змушені констатувати, що сьогодні – не у всіх, але в дуже багатьох громадах – відбувається цей процес. Коли чиновники, політики, народні депутати намагаються формувати громади «під себе». Ставлячи на місця якихось своїх виконавців, які потім з ними співпрацюють (так скажемо), і виконують ті доручення, які їм дають ці чиновники. Ми на поводу у таких рішень не підемо! Бо ми виїжджаємо безпосередньо в села, чуємо думку людей, і ми саме для того обрані – щоби виконувати це бачення».

Окремо депутат наголосила на схваленні Перспективного плану: «Це право – схвалення – надане обласній раді. І ми з нього візьмемо максимально. Якщо ОДА хоче внести зміни до Перспективного плану – то лише після схвалення облради може подати Кабміну на затвердження…

На сьогодні через неправові, незрозумілі і сумбурні дії деяких посадових осіб з ОДА, нам стає відомо, що наше рішення абсолютно ігнорується. І на Кабмін направляється звернення з тим перспективним планом, в якому не враховані пропозиції обласної ради.

Ми порушували сьогодні на сесії питання перед Олександром Георгійовичем Фищуком: хто за це буде відповідати. Конкретної відповіді не надійшло. Офіційно відповідальний за децентралізацію в ОДА заступник голови Василь Іванович Гостюк. Його сьогодні на сесії не було».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини