Фільм, що пропагує мир та толерантність

28.10.2017

кіно1У широкий український прокат виходить стрічка «Мир вашому дому!».

Сценарій фільму створено за п’єсою одного з найкращих драматургів другої половини ХХ ст. Григорія Горіна, заснованої на збірці класика єврейської літератури Шолом-Алейхема «Тев’є-молочар».

«Мир вашому дому!» – це своєрідний підручник моралі, як не втратити в собі найвищі людські цінності.

Це якісне двогодинне театральне кіно з крутим темпоритмом (картинка, сюжет, діалоги, ефекти – все працює одночасно). Чудова режисерська робота Володимира Лєрта  та професійна операторська кінозйомка Дмитра Яшенкова (геніальні крупні плани, які передавали весь внутрішній емоційний стан героїв).

Кожен кіноактор органічно влився в роль свого персонажу.

Одну з визначальних ролей в цьому фільмі зіграв чудовий український актор та режисер Віктор Андрієнко, який максимально точно відтворив характерний образ Урядника.

«Мир вашому дому!» – легкий, трагікомічний та повчальний фільм, який змушує глядача замислитись…

Багато класного – інтелектуального – тонкого єврейського гумору.

Цей фільм для всіх вікових категорій.кіно2

На допрем’єрному показі стрічки в Чернівцях, в кінозалі були присутні як дорослі, так і діти, які після закінчення сеансу мали змогу поспілкуватись безпосередньо з акторами Віктором Андрієнком та Олександром Чекмарьовим. Глядачі виходили з зали в чудовому настрої, дякували акторам за гарну гру та приємну атмосферу під час автограф сесії.

P.S. Кілька днів тому стрічка «Мир вашому дому!» відкривала цьогорічний кінофестиваль «Молодість» та отримала схвальні відгуки.

Ще один цікавий факт: фільм знімався 4 роки. Режисер Володимир Лєрт планував на головну роль неперевершеного Богдана Сільвестровича Ступку. Після смерті великого українського актора, довго не наважувався розпочати кінозйомки…і нарешті, коли фільм вже було знято – присвятив його найкращому театральному виконавцю ролі Тев’є-молочника – легендарному Богдану Ступці.

Степан Житарюк, для рубрики «Блоги»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини