Чернівчанка Оксана Продан посіла 13-те місце у ТОП-100 найвпливовіших жінок України

23.10.2017

Fokus1Редакція журналу “Фокус” разом з експертами, склала перелік тих жінок, котрі найбільше впливають на політичні, економічні, громадські та культурні процеси у країні.

Так, Голова Національного банку Валерія Гонтарева перестала бути найвпливовішою жінкою України, її місце зайняла голова фракції “Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина” у Верховній Раді Юлія Тимошенко. Про це свідчать дані журналу “Фокус”, – передають Українські Новини.

Юлія Тимошенко піднялася на 2 позиції і зайняла перше місце в рейтингу, а Валерія Гонтарева з першого місця опустилася на 19-те.

У десятку найвпливовіших жінок також увійшли: 2-е місце Ірина Луценко (+20 позицій), 3-є Ірина Геращенко (-1 позиція), 4-е місце Лілія Гриневич (+1), 5-е місце Ніна Южаніна (+8), Івана Климпуш-Цинцадзе (+2), Марина Порошенко (+5), Вікторія Сюмар (+7), Юлія Світлична (в минулому році не входила в рейтинг) і на 10-му місці Олена Пінчук, яка зберегла позицію.

На 10 позицій піднялася Оксана Продан (фракція “Блок Петра Порошенко”) і посіла 13-те місце, на 35 позицій піднялася Ольга Айвазовська (представник в Мінській контактній групі) і посіла 17-те місце.

Серед нових кандидатів у рейтингу також з’явилася Галина Пахачук (в.о. голови правління націоналізованого Приватбанку) – 18-е місце, а також Олена Зеркаль (заступник міністра закордонних справ) – 23-є місце.

Редакція “Фокусу” відзначила важливі тенденції: середній вік учасниць залишається майже незмінним, а рівень освіти – зростає. Це свідчить про готовність українських жінок-лідерів до змін і здатності кидати виклики політичним та економічним проблемам.

Однак конкуренція за право стояти на олімпі впливовості серед українських жінок неймовірна жорстка.

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини