Політичний надгробок для Олексія Каспрука

18.10.2017

Каспрук

Перед виборами мер Олексій Каспрук особливо любив роздавати гучні обіцянки та хизуватися інфраструктурними та туристичними проектами, які він, нібито, реалізовує, перетворюючи Чернівці на сучасне європейське місто.

Та останнім часом пафосу у словах Олексія Павловича стає все менше, а про деякі свої ініціативи він воліє, взагалі, не згадувати.

І в цьому не має нічого дивного, адже більшість його обіцянок так і залишилися на папері, а реалізація деяких не викликає нічого, окрім уїдливої посмішки.

І виходить так, що поки Каспрук самозакохано нам розповідав як під його дбайливим керівництвом ми всіх наздоженемо та переженемо, більшість українських міст опинилися на недосяжній для нас відстані.

Харків’яни можуть скільки завгодно критикувати їхнього мера Геннадія Кернеса,однак, при  цьому визнають, що він зробив багато корисних справ і місто змінилося на краще. Поступово набувають європейських обрисів обласні центри Західної України. Про що, взагалі, можна говорити, якщо навіть у Коломиї минулого року відкрили сучасний світломузичний фонтан, на відміну від поїлки для великої рогатої худоби, яку свого часу звів на площі Філармонії Каспрук.

А Чернівцям тим часом залишаються непомірні амбіції мера, пустопорожні обіцянки світлого майбутнього та дивакуваті напівреалізовані проекти.

Всі ми пам’ятаємо, як у розпал виборчої кампанії 2015 року, під час відкриття житлового будинку на вулиці Миру, перед фото- і телекамерами провладних ЗМІ Олексій Павлович пограв з дітками у настільний теніс на бетонному столі. Розчулено пригадав своє дитинство, коли у його дворі теж був такий же бетонний стіл. І пообіцяв, що їх встановлять по всьому місту. Розпочати вирішили з десяти штук, а далі як піде.

каспрук_теніс

З часу, коли Каспрук дав цю обіцянку минуло вже більш ніж два роки, тож ми вирішили поцікавитися скільки і де саме у Чернівцях встановили цих столів.

У відповідь на наш інформаційний запит отримали список з 11 адрес. Тож, судячи з усього, далі обіцяної Каспруком десятки справа особливо не пішла. Примітно також і те, що стіл-першопроходець на Миру до списку чомусь не потрапив.

Ми ж, тим часом, вирішили перевірити інші адреси і вже на першій нас спіткала невдача. У дворі на Руській,25 ми побачили якусь дерев’яну конструкцію ззовні схожу на стіл, але явно не бетонний і не для настільного тенісу.

На Героїв Крут стіл розвалений. Чи то робітники пожалкували бетону, чи то у теніс грали вихованці секції важкої атлетики.

столи2

По всіх інших адресах столи є і ззовні, навіть, в робочому стані. Та здебільшого виглядають вони досить непрезентабельно, бо за ними ніхто не доглядає.

У підсумку, можна сміливо стверджувати, що навіть таку, здавалося би, простеньку обіцянку Олексій Павлович не зміг нормально виконати. По суті,  десять бетонних конструкцій під виглядом тенісних столів встановили лише для того, щоб формально відзвітувати перед громадою, а не для того, щоб стимулювати у Чернівцях розвиток масового спорту. Та й сам Каспрук якось охолов до своєї ідеї: столів більше урочисто не відкривав і з дітками в теніс не грав.

столи1

З огляду на те, як Каспрук встановлював столи вкотре переконуєшся, що наш міський голова навряд чи здатен на реалізацію серйозних проектів спрямованих на покращення житлово-комунальної сфери, розвитку туристичної галузі, спортивної інфраструктури міста, тощо.

Всі ми пам’ятаємо обіцянки Каспрука за кредитні кошти модернізувати систему опалення у Черніцях. Гроші взяли, але ще нічого не зробили. Пам’ятаємо оглядову вежу, яку обіцяли встановити або у парку, або на Соборній площі. Підсумок відомий всім. Ну і звісно стадіон біля «Електронмашу», який обіцяли здати вже у цьому році, а тепер невідомо коли добудують Звісно треба згадати і про басейн біля стадіону «Буковина», який чернівецькі підприємці неодноразово хотіли відродити і перетворити на сучасний спорткомплекс, але наштовхнулися на спротив міського голова.  І цей перелік можна продовжувати до безкінечності.

Щодо столів, то вони схоже повторюють долю ще одного «серйозного» інфраструктурнуго проекту Каспрука – «їжачків», які помпезно відкрили і частина з яких вже бесзлідно зникла з тротуарів.

столи3

З іншого боку, навряд чи можна розраховувати бути європейським містом, коли у кожному дворі має стояти бетонна тумба незрозумілого призначення. Бетонні тенісні столи це не просто вчорашній день, це – кам’яний вік. А в нашому випадку ще й своєрідний рівень комфортності Чернівці та політичний надгробок для Каспрука. Адже у 2012 році Чернівці за цим показником займали перше місце. Та завдяки Олексію Павловичу, їжачкам та бетонним столам тепер опустилося на одне з останніх місць.  Але Олексія Павловича з його дитячими рефлексіями, судячи з усього, це мало хвилює.

Захар Подкидишев

відповідь подкидишеву1

   

Коментарі
  • він не може нормально окультурити місто, то що дивуватись, коли цілими днями води і світла немає… Господарник вєлікій

  • а зачем пельменям тенис? Для мера Черновцов спорт не приоритет) Но пообещать нужно было

  • Амііінь! і всі мовчать, в тряпочку… таке враження, що ті столи до того ще стояли. Просто Палич деякі підрехтуава, а деякі так і лишились

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини