У Києві перші сутички: троє людей постраждали (фото)

17.10.2017

Біля будівлі Верховної Ради з боку вулиць Шовковичної і Грушевського почались сутички протестувальників із правоохоронцями. Є постраждалі.

Про це повідомляє hromadske.ua.

b5c62e8-4Під час сутичок було розпилено сльозогінний газ. За словами очевидців, є щонайменше троє постраждалих.

Наразі невідомо, хто саме застосував газ.

47939d5a0681d74e3d736a47e1d76429Як повідомив Громадському керівник Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко, він виносив непритомного правоохоронця. Він зазначив, що його вдарили по обличчю.

За словами Друзенка, силовик вдарив літнього чоловіка, після чого натовп навалився на нього. За попередньою інформацією, у нього розбита голова.

be90fb171039809f0

c2819ec-6

Як повідомляють очевидці, сутички почалися після того, як протестувальники намагались пронести намети.

Під час штовханини, бійці колишнього батальйону «Донбас»  відібрали у правоохоронців близько 30 щитів. У відповідь силовики застосували газ.

_Tgv60Bvfsghm6Znu22kdw-article

Наразі протестувальники вишикувалися з відібраними у співробітників поліції щитами між будівлями Верховної Ради і вулицею Грушевського.

На даний момент ситуація заспокоїлася. Представники «Руху нових сил» все ж пронесли близько 20 нових наметів, які вони планують встановити в Маріїнському парку біля будівлі парламенту.

Нагадаємо, 17 жовтня під стінами Верховної Ради розпочалося проведення масової акції на підтримку «Великої політичної реформи», організаторами якої виступають шість громадських організацій, дев’ять політичних партій та 11 народних депутатів абсолютно різних політичних поглядів.

Протестувальники висувають три основних вимоги: нові правила виборів в Раду, які включають в себе пропорційну систему з відкритими списками, скасування депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду.

Фото: hromadske.ua та pravda.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи