У Ратуші свідомо завалювали тендери по закупівлі бруківки, аби обрати свого постачальника

20.09.2017

бруківка

Днями на facebook-сторінці «Закупівлі Чернівці» з’явилося повідомлення про те, що комунальне підприємство «МіськШЕП» без проведення конкурсних торгів на суму 199999 гривень закупило бруківку у приватного підприємця, який займається ресторанним бізнесом і пов’язаний з «Народним фронтом». Зокрема, у нього є спільні справи із бізнес-партнеркою дружини голови «Ощадбанку» та члена «Народного фронту» Андрія Пишного Людмилою Пишною.

Після оприлюднення цього факту у багатьох чернівчан виникли питання наскільки ця закупівля була законною і чи не містить вона ознак корупційної складової.

Вочевидь, диму без вогню не буває, а тому не дивно, що всюдисуща радниця мера Олексія Каспрука Ірина Карімова рішуче кинулася виправдовувати необхідність придбання бруківки та виводити з-під удару своїх партійних босів-«фронтовиків».

Радниця мера усіх переконує, що сприятливий час для ремонту доріг спливає, постачати нову бруківку за таку ціну до нас ніхто не поспішає, а тому знайшли стару на території колишнього цукрового заводу та придбали її.

«До цього двічі оголошувався тендер і двічі постачальників не було, а літній час нестримно спливає.. Це бруківка потрібна для ремонту вибоїн на вул.Головній та Гагаріна. Має не відрізнятися. Довго шукали. Знайшли,що така бруківка є на колишньому цукровому заводі.Купили, бо вже і часу ремонтувати залишилося в обмаль. Нова, шліфована,таких розмірів коштує удвічі дорожче», – йдеться у дописі Карімової на facebook.

Можна лише собі уявити, що це за  бруківка, яка роками лежала на зруйнованому і розкраденому Цукровому заводі.

Фактично, Ірина Ігорівна визнала, що замість того, щоб вимостити Головну і Гагаріна якісною бруківкою, яка прослужить не один десяток років, ями залатають сумнівним непотребом, придбаним за бюджетні гроші.

При цьому, цікаво, що радниця мера уникає дискусії з приводу законності самої процедури придбання бруківки. І в цьому не має нічого дивного, адже експерти з цього питання переконані, що закупівля відбулася із грубим порушенням чинного законодавства.

Зокрема, Координатор Центру Компетенції ProZorro в Чернівецькій області Микола Проданюк у своєму дописі на facebook зазначає, що, коли двічі не відбувається тендер, закупівля здійснюється на умовах переговорної процедури. У випадку із придбанням бруківки вона не застосовувалася, а був просто заключений договір. Більше того, в умовах для попередніх торгів чітко зазначалися характеристики бруківки, яку мав купувати «МіськШЕП», однак, із договору з підприємцем вони, всупереч чинному законодавству, дивним чином зникли.

Та найголовніше, на думку експерта, полягає у тому, що тендерні умови з самого початку були невигідно прописані для потенційних учасників торгів і тому жоден із серйозних постачальників бруківки не наважився взяти у них участь.

Все це свідчить про те, що чиновники Ратуші свідомо завалювали тендери по закупівлі бруківки, аби без конкурсу обрати свого постачальника і заробити на «відкатах» з бюджетних коштів.

Коментарі
  • і знову ті самі, а тепер хай всі задумаються скільки тисяч Пишний з Касруком відмили собі та цьому конкурсі

  • Карімова краще б за хом’ячками доглядала, а не багато коментувала. А то в кінцевому результаті вона нагло і тупо підставляє Каспрука)

  • з цього виходить чудовий висновок, який “чудовий” у нас мер-господарник. не найкраще для міста, а те, з чого можуть отримати вигоду його друзі… Ось так, чернівчани.

  • Каспрук так скоро місто взагалі за безцірнь Бурбаку продасть. Дивлячись, як він забезпечує всіх кулявлобів

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини