У Чернівцях судитимуть підлеглого Каспрука, який вимагав 230 тисяч гривень хабара

19.09.2017

хабар

У Чернівецькій області судитимуть посадовця міської ради, який вимагав від суб’єктів господарювання 230 тис. грн. хабара

Чернівецька місцева прокуратура передала до суду кримінальне провадження за обвинуваченням керівника одного з структурних підрозділів  Управління освіти Чернівецької міської ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі). Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець вимагав від суб’єкта господарювання 230 тис. грн. неправомірної вигоди  за сприяння у виграші   державних закупівель, оголошених одним із управлінь Чернівецької міської ради, що складало 10% від загальної суми тендеру, – повідомляє Прес-служба прокуратури Чернівецької області.

Нагадаємо, що 16 березня цього року під час отримання частини хабара був затриманий начальник групи централізованого господарського обслуговування Управління освіти Чернівецької міської ради Сергій Колешня, якого невдовзі суд випустив під заставу у 80 тисяч гривень.

За нашої інформацією Колешню на цю посаду прилаштував старший брат нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака Олексій Бурбак.

Під час однієї з сесій начальник міського управління освіти Сергій Мартинюк підтвердив, що йому порекомендували взяти Колешню на роботу, однак побоявся озвучити одіозне прізвище того, хто це зробив.

Міський голова Олексій Каспрук на диво спокійно віднісся до того, що його підлеглий був затриманий на корупції. Депутати Чернівецької міської ради вимагали від мера навести лад в управлінні освіти та зняти Мартинюказ посади, який на їхню думку був у курсі темних справ Колешні. Однак, Каспрук відмовся це зробити.

Коментарі
  • нарешті цих корупціонерв почали судити, бо Каспрук занадто багато зловживає посадою, а його підопічні – то взагалі думають, що безсмертні.

  • а чого Мартинюка ще тримають? Він там головний по хабарах, плюс – відкат з батьків за влаштування дитини у школу

  • у такому випадку – посадити треба Бурбака – і меншого, і старшого, – а то радять тут корупціонерів

  • так Колешню засудять, чи він відкупиться так само, як і на початку заплатить кому треба – і його ще й виправдають?

  • є пропозиція – розформуйте департамент освіти і наберіть закново туди нормальних людей, а не збіговисько корупціонерів

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи