Українці мають право купляти якісні вживані авто за помірну ціну, – Віталій Купрій

15.09.2017

КупрійЧернівці з офіційним візитом відвідав народний депутат України, член політради політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Віталій Купрій.

Буковина стала 14-им регіоном України, який відвідав нардеп. Мета такого туру почути людей та їх думки з приводу ситуації у країні, щоб врахувати їх у своїй депутатській роботі, ну і, звісно, за можливості допомогти через депутатські звернення та надання юридичних консультацій.

Топ темою серед звернень громадян, особливо прикордонних регіонів, була, так звана, проблема «євроблях». Це більш-менш якісні вживані автомобілі, які ввозяться в країну на умовах тимчасового ввозу.

Вони справді потрапляють до країни за юридично складними схемами і за діючим законодавством не можуть бути розмитнені. А якщо це навіть  можна зробити, то повна ставка податку, яку власникам необхідно викласти за розмитнення, інколи в рази  перевищує вартість самого автомобіля.

Віталій Купрій визнає, що за діючим законодавством вони не можуть бути розмитнені, оскільки потрапляють до країни за юридично складними схемами. А якщо можливість розмитнення і є, то вона іноді в рази перевищує вартість самого авто.

Саме тому разом з нардепами від «УКРОПу» Віталій Купрій взявся за вирішення цієї проблеми, адже через фактично знищену банківську систему в країні немає належного кредитування, відсоткові ставки зашкалюють і люди не можуть дозволити собі купувати нове авто з салону.

«Я вважаю, що кожна українська родина має право користуватись якісними вживаними авто за помірну ціну. Тому ми підтримуємо акції протесту, які зараз проводять власники цих автомобілів.

Ми внесли законопроект, який дозволяє досить швидко врегулювати ситуацію. Він полягає у тому, щоб прибрати штучно створений бар’єр щодо викидів в атмосферу «Євро 5» і дозволити розмитнення авто без цього обмеження. Але натомість проводити обов’язковий технічний огляд авто.

Також необхідно продовжити пільгове розмитнення автомобілів, щоб люди могли за помірковану ціну їздити вже на авто, який стоїть на обліку в Україні. Це б дозволило зняти соціальну напругу та поповнити бюджет», – зазначив Віталій Купрій.

 

 

Коментарі
  • Також українці мають право на безкоштовну освіту,медицину і взагалі гідне життя.Де це,пане депутат?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини