Каспрук “легалізував” шкільні побори у Чернівцях

08.09.2017

побори

Під час вчорашнього ефіру програми «Пряма відповідь» на телеканалі «Чернівці», гостем якої був міській голова Олексій Каспрук, до студії зателефонував чернівчанин і повідомив, що у гімназії №1 від батьків вимагають здавати гроші на підручники з німецької мови. Чоловік повідомив, що відмовився це робити, адже підручники мають видавати безкоштовно, після чого вчителька йому нагрубила і обізвала бідним.

Зрозуміло, що мер одразу ж поспішив пообіцяти, що розбереться. Та коли в подальшому у студії зайшла мова про шкільні побори, то він зробив вигляд, що не має жодного відношення до вирішення цієї проблеми.

Більше того, Олексій Павлович цинічно заявив, що батьки можуть і не здавати гроші, бо це справа добровільна. Та якщо вчителі збирають кошти, то чиновники Ратуші, за твердженням Каспрука, жодним чином не можуть вплинути на шкільні побори.

«Я їх не дозволяв, я їх забороняти не можу. Жодної вказівки від управління освіти від начальника управління освіти, від мера директору школи, завучу, вчителю, збирати кошти немає і не буде», – вмив руки Олексій Павлович.каспрук_мартинюк

І виходить якась парадоксальна ситуація. Теоретично батьки, дійсно, можуть не здавати гроші. Але в такому випадку вони нариваються на грубість та зневажливе ставлення з боку адміністрації школи та вчителів, а дитина у класі стає білою вороною.

Мер, і чиновники від освіти лише розводять руками, бо, нібито, ніяк не можуть вплинути на цей процес.

При цьому, Каспрук для того, щоб відбілити освітян перекладає усю провину за збирання грошей на батьків.

«У багатьох випадках це є ініціатива самих батьків», – зазначив вчора міській голова.

І це досить зручна для нього і начальника освіти Сергія Мартинюка позиція. Не треба розбиратися з директорами шкіл та вчителями, які щомісяця вигадують нові причини аби залізти у кишені батьків. Не треба карати чиновників, які закривають на це очі. А просто зробити вигляд, що ніяких шкільних поборів у Чернівцях не існує. Лише «добровільний» збір коштів.

Зрештою таким чином, Каспрук дав “зелене світло” для корупції в навчальних закладах, адже таким чином він, по суті, легалізував шкільні побори.

Коментарі
  • що він каже? ніколи такого не було, щоб батьків не змушували здавати гроші! бо якщо не здасиш, то не факт, що твоя дитина протримається в тій школі

  • от тільки не кажіть, що не знаєте про побори. Мартинюк – то ваш протеже і певно ще й ділиться з вами, аби це ніде не вилізло. зробіть порядок нарешті з корупцією в освіті!!

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини