Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала телеканал «ТВА»

18.08.2017

тваТелеканал “ТВА” належит лідеру парламентської фракції “Народний фронт” Максиму Бурбаку, але як і ринок “Добробут” записаний на Михайла Прозоровського.

У чернівецького телеканалу «ТВА-місто» (ТОВ «Медіасістем груп»), що належить власнику місцевого ринку Михайлу Прозоровському, якого в ЗМІ називають смотрящим за місцевим бізнесом лідерів «Народного фронту», чергові неприємності з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення. Телеканал оштрафований по кабельній ліцензії на 900 грн (5% ліцензійного збору) через відсутність мовлення.

Аналогічні проблеми у телеканалу по цифровій ліцензії на мовлення в Чернівцях, через що він проходить позапланову перевірку, результати якої Нацрада поки не розглядала. Попередня перевірка була проведена в лютому, причини відсутності мовлення невідомі. Вчора представник каналу вперше з’явився на засідання, де погодився з оприлюдненими штрафом.

Глава Нацради Юрій Артеменко розповів, що проводити перевірки каналу неможливо – весь цей час мовник ігнорував регулятор. Чому – представник пояснити не зміг. Причиною перевірки стала відсутність каналу у кабельних провайдерів, прописаних в ліцензії мовника, що вважається порушенням.

Нагадаємо, у телеканалу ТВА є дві ліцензії на мовлення, записані на різні компанії. За аналогової ліцензії (ТОВ «ТРК« ТВА ») канал до кінця минулого року належав дружині глави« Ощадбанку »і кума Яценюка Андрія Пишного Людмилі, але був переписаний на Прозоровського, що Нацрада погодила тільки в квітні цього року. За цифровою ліцензією каналу (ТОВ «Медіасістем груп») власники не змінювалися – ними вказані Катерина Фочук (90%) і Юрій Фочук (10%), зв’язок яких з «Народним фронтом» не встановлений, – повідомляє «Медіаняня»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини