Чернівці посіли 14 місце з 22 у всеукраїнському рейтингу комфортності міст

17.08.2017

СувороваТротуари, що створюють враження пережитого бомбардування, низька якість послуг ЖКГ та процвітаюча стихійна торгівля. Саме ці показники відкинули наше місто з лідируючих позицій у середину другого десятку.

Чернівці зайняли 14-те місце з 22-х у рейтингу найкомфортніших міст України від журналу “Фокус”.

У рейтингу найкомфортніших міст взяли участь всі обласні центри, а також Київ. Не ввійшли в рейтнг анексовані міста на Сході України та Сімферополь.

Кожне з 22 міст мало можливість набрати 100 максимальних балів. Так, переможцем рейтингу став –  Київ, столиця набрала 60 балів. На другому місці Львів, на третьому – Луцьк, на четвертому – Вінниця і замикає першу  п’ятірку Івано-Франківськ.

Чернівці набрали лише 43,6 балів. Серед переваг міста – хороша екологія та низький рівень злочинності. Щодо недоліків – у Чернівцях   важко знайти роботу та високі ціни на нерухомість.

“М’який клімат, який дістався у спадок від Австро-Угорщини європейсько-провінційна атмосфера і мальовничі ландшафти буковинських Карпат – тягнуть в місто туристів. Правда, туристична інфраструктура Чернівців поки помітно поступається львівській, де розвиток індустрії гостинності став одним із пріоритетів місцевої влади. Та й самі жителі міста, за даними муніципального опитування, оцінюють якість житлокомунгоспу не надто високо – в 2,8 бали, – йдеться у публікації. – Якщо відреставрований центр міста виглядає досить затишно, то в спальних районах стоять десятиліттями не ремонтовані будинки радянських часів, тротуари створюють враження пережитого бомбардування, на кожному кутку наліплені некрасиві вивіски і процвітає стихійна торгівля. До слова, торгівля – взагалі основне заняття городян.

За насиченістю торговими площами невеликий облцентр займає одне з перших місць в країні. Пояснюється це тим, що зарплати в Чернівцях низькі і роботи немає. Тому практично в кожній родині хтось на заробітках в Італії та Іспанії. Що залишилися в Чернівцях родичі або торгують переданими звідти продуктами і побутовою хімією, або безцільно вбивають час, цілими днями тиняючись по торговим центрам. Втім, людям з підприємницьким духом, здатним заробити без роботодавця, в Чернівцях живеться непогано.

Тут спокійно, низький рівень злочинності і чисте повітря, в місті практично не залишилося працюючих заводів, зате поруч – передгір’я Карпат. У Чернівцях розташований один з найстаріших в країні університетів і відомий медінститут. Завдяки цьому в місті багато хороших лікарів, а лікарні оснащені не гірше столичних”.

3

 

 

Коментарі
  • Сумно! У міста немає плану розвитку, тому навіть надлишок коштів не здатні використати на користь громаді. Лише чвари депутатів та ніякий мер….. Занепад….

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи