Суд відпустив під домашній арешт екс-беркутівця з Буковини, якого підозрюють у побитті активістів Автомайдану

13.08.2017

мельникБогдан Мельник носитиме електронний засіб контролю.

Печерський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід для екс-беркутівця Богдана Мельника. Відповідне рішення ухвалила суддя Світлана Смик, – повідомляє Тиждень.ua.

Екс-працівник другої роти «Беркуту» перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом до 12 жовтня.

Зазначимо, що Мельник перебував у СІЗО з липня. До цього він був оголошений у розшук, починаючи з лютого 2017 року. Його підозрюють у побитті активістів “Автомайдану” в січні 2014 року.

Прокуратура клопотала продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Зокрема, прокурор Олег Гаркуша послався на те, що досудове розслідування у справі продовжене до 13 листопада 2017 року, і існує ризик того, що Мельник зможе впливати на свідків, а також на своїх колишніх колег, які також є фігурантами справи.

Крім того, шестеро колишніх колег Мельника перебувають у розшуку, тож потенційно він може узгоджувати з ними свої дії.

Сторона захисту в свою чергу зазначила, що права Мельника були обмежені, бо він досі не мав можливості ані ознайомитися з підозрою, ані подати апеляцію на рішення про тримання його під вартою, адже не було повного тексту ухвали.

Також захист зазначив, що немає жодного свідчення постраждалих про те, що саме Мельник застосовував до них силу або псував майно.

Мельник звільнився із МВС у квітні 2014 року. За словами сторони захисту, наразі немає жодних доказів, що він вливав на слідство. Крім того, весь цей час він проживав у рідному місті Новодністровську й нібито не переховувався від слідства.

Суд постановив, що Мельник відбуватиме під цілодобовим домашнім арештом за місцем реєстрації  в Новодністровську (Чернівецька область), однак буде змушений з’являтися за будь-яким викликом слідчих. Рішення суду набрало чинності з 10:00 13 серпня. Доти екс-беркутівець перебував у СІЗО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини