Депутати Чернівецької міськради звернуться до кабміну щодо відшкодування коштів за субсидії комунальним підприємствам

25.07.2017

сесіяДепутати Чернівецької міської ради мають намір ухвалити звернення до Кабінету міністрів України через борги з відшкодування за субсидії комунальним підприємствам міста.

Борг підприємствам надавачам послуг за рахунок субвенцій з державного бюджету станом на 1 червня складає майже 136 мільйонів гривень.

«Несвоєчасне та не в повному обсязі надходження субвенцій з державного бюджету негативно відображається на фінансово-господарській діяльності підприємств, що забезпечують утримання житлового фонду. Відсутність обігових коштів на даних підприємствах для здійснення розрахунків за електроенергію, збір та вивіз сміття, придбання матеріалів для запобігання та усунення аварійних ситуацій в житловому фонді, позбавляє можливості надання якісних послуг населенню.

Від ситуації, що склалась, не тільки потерпають житлово-комунальні підприємства, а й населення, оскільки, як свідчать звернення громадян, не рідко отримують повідомлення від надавачів послуг про необхідність сплати наданих послуг в повному обсязі, оскільки кошти на відшкодування пільг та субсидій відсутні.

З метою зняття соціальної напруги серед населення, забезпечення ефективного використання коштів та недопущення заборгованості, просимо Вашого сприяння щодо своєчасного та в повному обсязі, відповідно до фактичних зобов’язань, перерахувати субвенцію місцевим бюджетам», – ідеться у зверненні.

Ухвалити документ депутати планують уже на найближчій сесії міської ради.

Джерело: promin.cv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини