Бурбак вже п’ять років вимагає перевиборів Чернівецької міськради (відео)

25.07.2017

БурбакВиявляється, що нав’язлива ідея про перевибори Чернівецької міської ради для голови парламентської фракції «Народний фронт» Максима Бурбака зовсім не нова.

Бажанням розігнати міських обранців Максим Юрійович марив ще у далекому 2012 році.

«Для того, щоб місто нормально почало жити і працювати треба змінювати команду Чернівецької міської ради. Будемо домагатися, спираючись, на всі законні методи, доказувати, що чернівецька міська рада неодноразово приймала незаконні рішення. Треба робити позачергові вибори цієї ради. Тобто, повне перезавантаження влади на місцях», – зазначив Бурбак на брифінгу у грудні 2012 року.

В принципі, тодішні стогони нардепа про перевибори у Чернівцях зрозуміти можна. На пару з Олексієм Каспруком і зі своїм «Фронтом Змін» у 2012 році Бурбак перебував у глибокій опозиції, а їм, навпаки, дуже сильно кортіло зайняти крісла у владних кабінетах.

З того часу минуло майже п’ять років. У країні кардинально змінилася влада. Відбулися чергові вибори до міської ради. Максим Юрійович суттєво покращив своє політичне та матеріальне становище.

Та не встигли новообрані депутати Чернівецької міськради і року пропрацювати, як нардеп затягнув стару пісню, що і цих треба теж розганяти.

«Треба приймати рішення і відповідно до чинного законодавства писати звернення до Верховної Ради з пропозицією розпуску Чернівецької міської ради і оголошення нових виборів», – заявив Бурбак на брифінгу у грудні 2016 року.

Примітно, що в обох випадках керівник парламентської фракції «Народний фронт» відверто та цинічно ігнорує думку десятків тисяч чернівчан, які обирали депутатів у 2010 та 2015 році. Чому він одноосібно, нікого не питаючи, хоче перекреслити вибір територіальної громади міста?

Незважаючи на те, що «Народний фронт» входить до владної коаліції, у 2015 році, через нульові рейтинги, ця партія відверто злякалася йти на місцеві вибори. Тож, в результаті єдине, що отримав Бурбак у міській раді – це чотирьох депутатів, які пройшли за списками «Солідарності», двох – за списками «Самопомочі» та міського голову.

Цього кадрового ресурсу Максиму Юрійовичу явно не вистачає для того, щоб протягувати через сесії міськради свої шкурні питання. І це основна причина того, чому він так активно добивається перевиборів.

Тож розповідаючи про необхідність перевиборів, і у 2012 році і зараз, Бурбак керується зовсім не інтересами простих чернівчан, а виключно своїми бізнесовими та політичними інтересами.

І навіть, коли перевибори, можливо, відбудуться і ми отримаємо нову міську раду, Бурбак навряд чи заспокоїться. Адже якщо йому знову не вистачатиме голосів для вирішення своїх шкурних питань, то не мине і року, як він знову почне вимагати досатрокових виборів. І робитиме він це доти, доки не забезпечить абсолютно лояльну до себе міську раду.

Захар Подкидишев

Коментарі
  • хай змириться з тим, що в якій партії він не був би, чи в опозиції, чи при владі – він сидітиме в глибокій (…). Бо доля в нього така

    • це великий розумний політик! завдяки таким, як він люди зараз живуть у мирі і достатку

      • угу, “якщо куля в лоб, то куля в лоб”)
        на крові українців ці бариги зараз грабують країну, але не факт, що такі як Бурбак затримаються в Україні, після того, як награбують досхочу

  • Максім Юрійєвіч не розуміє одного, що бути політиком – це ще треба щось робити для виборців, а не лише наживатися завдяки своєму становищу

  • пройдуть роки… Бурбак знову провалиться і знову вимагатиме перевиборів. це в людини логіка така – якщо щось йде не по плану, починай першим кричати.

    • щурі з корабля першими тікають, Бурбак першим кричить. а до дієвішого чогось його мозок просто ще не доріс

      • так ясно же написано – нулячий рейтинг, а в раду ж-то хочеться, бо мало ще забезпечив свою старість. хочу зараз подивитися тим людям, які голосували за Букрбака, як їм там живеться

        • цікаво слухати, коли він весь час говорить одне і те ж, як лялька на батарейках, хоч би його чогось нового навчили

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини