Велике прання по-чернівецьки. Відбілювання Кушнірика

26.06.2017

кушнірик

У 2014-му на посаду Кушнірика призначав Федорук.

Вдруге за останні три роки чернівчани із захватом можуть спостерігати масовану кампанію з відбілювання новоспеченого директора Департаменту ЖКГ Ярослава Кушнірика від брудного політичного минулого.

Вперше пральну машинку для Ярослава Денисовича увімкнули буремного лютого 2014 року, коли тодішня, так звана опозиція, висунула його кандидатуру на посаду секретаря Чернівецької міської ради.

І ось тепер ситуація практично повторюється: після того як Кушнірик вкотре обзавівся чиновницьким кріслом провладні ЗМІ почали співати йому оди та звеличувати до небес.

Якщо пригадати події більш ніж трирічної давнини, то тоді засновника Чернівецького осередку Партії Регіонів намагалися освятити на секретаря за допомогою громадського обговорення на сходах Ратуші. У маси вкинули тезу, що він вчасно вийшов з Партії Регіонів і одразу ж переключили увагу на те, що він, нібито, хороший управлінець, господарник та патріот рідного міста.

Та як тоді не старалися Олексій Каспрук, нинішній директор бурбаківського телеканалу «ТВА» Вадим Пелех та інші переконати громаду, що Кушнірик це панацея від усіх бід, суцільного одобрямсу не вийшло. Неодноразові спроби поставити його кандидатуру на голосування людей, провалювалися, бо замість лісу рук з натовпу лунало «Ганьба!!!».

Зрештою, тодішня опозиція зрозуміла, що революція та демократія добре для вулиці, а не для сесійної зали, тож депутати таки зробили Ярослава Денисовича секретарем.

Минув час, але нічого кардинально не змінилося. Змінився хіба що покровитель Кушнірика, який його наполегливо пропихував цього разу на посаду. Все так же підконтрольні Ратуші ЗМІ з подвоєною енергією зомбують чернівчан міфом про комунальний геній Ярослава Денисовича. При цьому,  про його темне регіональне минуле згадують побіжно, розуміючи, що замовчати цю тему не вдасться, адже 15 років служіння Януковичу і його соратникам не могло пройти безслідно.

Але от що цікаво: нам знову розповідають, що Ярослав Денисович вчасно вийшов з Партії Регіонів. Однак, при цьому, ніхто не пояснює чому це має слугувати для нього індульгенцією.

кушнірикКушнірик створював та розбудовував Партію Регіонів на теренах Буковини. Обирався депутатом міської ради саме від цієї політичної сили. Брав активну участь у двох президентських кампаніях Віктора Януковича і є одним з тих, хто привели його до влади у 2010 році. Зрештою, Кушнірик, як багато його однопартійців, міг вийти з ПР ще у 2004 році під час Помаранчевої революції. Але він цього не зробив і продовжив вірно служити донецьким.

І ось тепер чернівчани мають забути про всі політичні гріхи Кушнірика і стоячи аплодувати цьому видатному комунальнику всіх часів та народів, який завалив ремонт вулиці Кобилянської та замішаний у корупційному скандалі по ремонту вулиці Хмельницького.

На жаль, попри удавану відданість ідеалам Революції Гідності, у Чернівцях нічого не змінилося: до думки громади ніхто не прислухається, а кадрові питання вирішуються на рівні кулуарних домовленостей. Адже як у лютому 2014, так і у травні 2017 громада міста різко виступила проти Кушнірика. При чому, цього разу до темного політичного минулого

додався й той факт, що Кушнірика призначили напівтаємно, ще й за незаконною схемою.

Різниця полягає хіба що у тому хто курував призначення.

У лютому 2014 року у пориві революційної пристрасті екс-депутатка міськради від «Свободи» Маряна Кривич обмовилася, що кандидатуру Кушнірика узгодив сам екс-мер та нардеп від «Народного фронту» Микола Федорук.

Нині ж, мер Олексій Каспрук усі кадрові призначення здійснює лише після обговорення та з дозволу голови парламентської фракції «Народний фронт» Максима Бурбака.

 Андрій Тисовський

Коментарі
  • Зі статті так і не зрозуміло, що ж то за темне минуле таке страшне, на випадок, якщо стаття розрахована на “кожен собі допридумує сам” – уява мені нічого не малює

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини