Чернівчани хочуть зробити центр міста повністю пішохідним

25.06.2017

4Мова йде про вулиці, прилеглі до вул. Ольги Кобилянської.

На сайті електронних петицій з’явилась пропозиція зробити центральні вулиці Чернівців пішохідними, а також відновити зелену зону біля Кафедрального собору.

Автор петиції, Ірина Мельнечук стверджує, що пішохідні вулиці та зелені зони у центрі міста вкрай необхідні для чернівчан, адже  велика кількість автомобілів, хаотично припаркована на тротуарах заважають як перехожим, так і іншим авто.

Є думка про те, що завдяки великій кількості автомобілів в нашому місті відбувається сильне забруднення воздуха. Також “тягучки”, хаотично припарковані на тротуарах автомобілі, які створюють ряд проблем як пішоходам, так і іншим автомобілям, і залишаються однією з основних проблем нашого міста.

У багатьох європейських країнах давно прийшли до висновку, що пішохідні вулиці в центрі міста є вкрай необхідні. У Європі давно вже існують величезні пішохідні зони та навіть цілі райони з зеленими насадженнями, лавочками, фонтанами і т п.

У нас же, крім пішохідної вулиці імені Ольги Кобилянської інших поки немає.

Пропоную закрити прилеглі до Кобилянської вулиці – Кафедральна, Вірменська, Українська, Шевченка, Гакмана, Кохановського, Доброго – для транспорту хоча б у вихідні та святкові дні.

Завдяки цьому в центрі міста буде легше дихати і буде безпечніше дітям і дорослим.

Також, є ідея щодо відновлення скверику з трояндами і лавочками навколо Кафедрального собору, відкрити його для вільного відвідування, як було раніше і прибрати звідти стоянку автомобілів” – йдеться в тексті петиції.

Підписати відповідну петицію можна ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини