Збройні сили провели блискавичну спецоперацію у Чернівцях. Історія одного фейку

23.06.2017

руденко_військкомат

Інформаційна війна проти депутатів Чернівецької міської ради сягнула свого апогею. Та якщо раніше провладні чернівецькі ЗМІ відверто маніпулювали фактами, викривлювали інформацію та подавали її у світлі вигідному меру Олексію Каспруку, то тепер вони вирішили вдатися до цинічної неприхованої брехні, яка межує з абсурдом.

Так, днями в одному з чернівецьких видань з’явився матеріал суть якого зводиться до того, що вказівку призвати двох працівників міської ради та племінника мера на військову службу дав особисто Міністр оборони Степан Полторак і, взагалі, все це спецоперація ЗСУ, інспірована чернівецькими депутатами.

Варто зазначити, що редактор цього видання, який, власне, і є автором цього конспірологічного опусу, свого часу був викритий в отриманні грошей за написання та розміщення матеріалів.

Якщо і цього разу був спонсор, то це був політичний покровитель Ярослава Кушнірика, бо у матеріал про призов чиновників автор, у рамках міської програми відмивання Ярослава Денисовича від брудного політичного минулого, примудрився втиснути декілька рядків про його світлу, майже канонічну постать. Мовляв, і з Партії Регіонів він вийшов вчасно, і господарник професійний.

Та якщо тему Кушнірика редактор відпрацював старанно, то по темі призову чиновників цитати з його допису гідні рубрики «страшне перо не в гусака» у журналі «Перець».

«Тільки-но мер призначив керівником департаменту економіки молодого вченого, кандидата економічних наук Степана Руденка, як йому відразу вручили повістку до війська».

«Тільки-но взяли до буцегарні начальника відділу охорони культурної спадщини, і на її місце Каспрук запропонував молодого і перспективного спеціаліста, як тому відразу же вручили повістку та відправили в армію».

«Молодим управлінцям вручили повістки у дворику мерії. Дозволили зібрати речі, попрощатися з рідними і відразу відправили на службу. Ця блискавична операція тривала лічені години. Ніхто не сподівався такої оперативності від міністра, комісара, ЗСУ».

Одним словом, суцільна зрада.

Щоправда, військовий комісар Чернівецької області Володимир Шведюк спростовує хворобливі фантазії редактора.руденко_каспрук

«Про призов було оголошено за два місяці. Повістки офіцерам запасу вручалися місяць-півтора тому. Коли вони проходили медкомісію я точно сказати не можу, бо це процес не одного дня, але можу зазначити, що повідомлення про необхідність зявитися до військкомату вони отримали за 2-3 дні до відправки», – зазначив військовий комісар у коментарі нашому сайту.

Тобто, якщо на секунду повірити маячні редактора про спецоперацію, то виходить, що Степан Полторак не просто кадровий військовий, а ще й астролог, бо заздалегідь зумів передбачити призначення Руденка директором департаменту та хабар Пушкової, а потім блискавично відправив новоспечених керівників у казарми.

Зрозуміло, що все це з області довкола наукової фантастики і ніхто нікого за лічені хвилини до війська не забирав.

Подібні матеріали у пригодованих виданнях з’являються лише для того, щоб відволікти увагу громадськості від головного.

Зокрема, від того, що Руденка призначили на посаду без конкурсу, заднім числом і таким чином віддячили йому за вірну службу.

А також від того, що цей молодий і талановий, за визначенням Каспрука, керівник співбесіду проходив в одному з ресторанів Чернівців у нардепа від «Народного фронту» Максима Бурбака та контрабандиста «Слона».

Андрій Тисовський

Фото: molbuk.ua, фб-сторінка Олексія Каспрука

Коментарі
  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини