Оксана Продан запропонувала створити відкритий Державний реєстр земельних ділянок для ветеранів війни

23.06.2017

Оксана ПроданУ Верховній Раді зареєстровано проект закону №6605, відповідно до якого пропонується створити відкритий Державний реєстр земельних ділянок для ветеранів війни. Про це повідомила співавтор закону, народний депутат Оксана Продан.

За її словами, за допомогою реєстру ліквідується корупція в цій сфері, бо кожен учасник АТО зможе в онлайн-режимі дізнатися про вільні земельні ділянки на території України і звернутись із заявою про отримання ділянки в будь-якому регіоні незалежно від місця реєстрації. Додатково в законі передбачено право учасників АТО на отримання грошової компенсації взамін земельної ділянки з державного бюджету.

«В Україні тисячі ветеранів війни, як досі не можуть скористатися наданим їм законом правом на безоплатне отримання земельної ділянки. Вони захищали нашу країну, а тепер змушені оббивати пороги кабінетів. Це недопустимо! Тому за ініціативи Асоціації міст України було підготовлено проект закону, який зменшить корупцію в цих відносинах і відновить справедливість», – зазначила народний депутат, представник Голови Асоціації міст Віталія Кличка у Верховній Раді України Оксана Продан.

Загалом, право на першочергове відведення земельних ділянок мають 1,2 млн. осіб, з них 300 тисяч – учасники АТО.

6605_інфографіка

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи

Останні новини