«Батьківщина» виступає за підвищення пенсій та скасування оподаткування пенсій

22.06.2017

батьківщина21 червня уряд передав до парламенту низку законопроектів включно із змінами до Податкового та Бюджетного кодексів, ухвалення яких значно погіршить умови призначення пенсій.

Експерт з соціальної політики Андрій Павловський зазначає, що одними з найбільш вад так званої «пенсійної реформи» є:

  1. підвищення страхового пенсійного стажу, необхідного для отримання мінімальної пенсії за віком з 15 до 35 років (що призведе до збільшення пенсійного віку до 65 років);
  2. відміна права виходу на пенсію за вислугу років (що вдарить по 2 млн бюджетників);
  3. зниження коефіцієнта страхового стажу з 1,35 до 1,0 (зменшить реальні пенсії на 30%)!

«Батьківщина» виступає категорично проти такої «реформи» і, в свою чергу, вимагає негайно розглянути і ухвалити за основу та в цілому законопроект №2698, розроблений та поданий до парламенту фракцією «Батьківщина», який передбачає скасування оподаткування пенсій працюючих пенсіонерів.

На цьому наголосив народний депутат від фракції Іван Крулько під час виступу в парламенті.

Іван Крулько нагадав, що цей законопроект був зареєстрований «Батьківщиною» 22 квітня 2015 року,  тобто понад два роки тому і до цього часу так і не розглядався парламентом.

Також, «Батьківщина» вимагає ухвалення законопроекту №4631, що скасовує сплату відсотків і пені банкам при оплаті комунальних послуг.

Представник «Батьківщини» закликав  голову Верховної Ради України негайно розглянути та ухвалити за основу і в цілому законопроекти фракції, зважаючи на нагальну заяву президента і на те, що цей документи вже пройшли усі комітети і готові до розгляду в сесійній залі, – повідомляє прес-служба ВО “Батьківщина”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи