Дороги не ремонтуються бо Каспрук та Кушнірик шукають підрядників, які поділяться?

21.06.2017

щербанюка

Олексій Каспрук неодноразово і безпідставно звинувачував депутатів Чернівецької міської ради у тому, що вони, нібито, не виділяють кошти на ремонт доріг у місті. Цю відверту брехню міського голови невтомно тиражують провладні буковинські ЗМІ. Та люди, які розбираються у ситуації в місті перестають вірити темникам, які пише невтомна радниця Олексія Павловича Ірина Карімова.

Тож, до поливання брудом депутатів долучили ще й екс-регіонала, директора Департаменту ЖКГ Ярослава Кушнірика.

Хоча, насправді, справа зовсім не у міських обранцях, а у бажанні деяких високопосадовців Ратуші заробити мільйони гривень на відкатах, віддавши ремонтні роботи своїм підрядникам. Інакше чим пояснити той факт, що тендерний комітет міської ради, який повністю складається з контрольованих Каспруком чиновників, за надуманими причинами постійно завалюють торги на виконання дорожніх робіт.

Зокрема, така ситуація сталася із ремонтом вулиці Щербанюка. Його очікувана вартість становила 35,8 мільйони гривень. Але три підрядники були готові зробити це за 23 мільйони, і таким чином зекономити міському бюджету майже 13 мільйонів. Але жоден з цих підрядників не бажав брати участі у корупційних схемах Каспрука, тому їх пропозиції відхилили, а тендер відмінили. Про це на своїй сторінці у facebook написав політолог Михайло Шморгун.

«Я хочу написати про чернівецький цинізм. Олексій Каспрук, разом з Ярославом Кушніриком звинуватили депутатів у тому, що «дороги в місті не робляться». В їх аргументах була логіка, але сама форма подачі – «ми білі рицарі добра», а вони «вершники апокаліпсису» викликала у мене відразу.

Щоб не бути голослівним, я оперуватиму відкритими даними, які можна перевірити.

Мова піде про тендер на капітальний ремонт дороги на вулиці Щербанюка (перша черга). Його очікувана вартість – 35,8 мільйонів гривень. Сам аукціон мав відбутися 6 квітня. Як і варто було очікувати в наших умовах – в кінці кінців торги було відмінено.

Між тим, якщо подивитися далі, на тендер поступило три пропозиції приблизно по 22,7 мільйони.

Якщо простими словами, якби тендер відбувся то Чернівці зекономили б 13 мільйонів гривень, а мер Каспрук замість того, аби ганити поганих депутатів на прес-конференціях, готував би найкращий свій піджак для урочистого перерізання лєнточкі. Але тендер завалили. Всім потрібна політична війна і збагачення на відкатах.

Всі три пропозиції були відхилені по дуже сумнівних причинах. Все уперлося в тендерну комісію, яка складається з чиновників прямо підпорядкованих Каспруку. Каспрук може сказати – шановні «я ні прі чом», комісію очолює Середюк і я впливу на неї не маю. Але це не так. Всіх чиновників Каспрук тасує в ручному порядку і всі тендерні теми в місті – виключно тема мера і його політичної команди. Навіть конкретно за це питання голосували проти всі окрім однієї людини (скоріше за все Середюк).

В підсумку – торги відмінено, значна економія бюджету не відбулась, новий тендер з квітня місяця не оголошено, а Олексій Павлович виходить на прес-конференцію і говорить про поганих депутатів, які не дають гроші на дороги. Циннічно чи не так?

Ми маємо чекати правильні фірми, яких з Миколаєва приведе за руку умовний Максим Юрійович. Без прогнозованого переможця в Чернівцях тендери на такі суми не проводять…», – йдеться у дописі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

Як вигадують кримінальні справи