Для чого нового директора Департаменту економіки відправили в армію?

20.06.2017

степан мераВчора стало відомо, що з Чернівців до війська відправляють 15 офіцерів запасу.

За дивним збігом обставин серед призваних є племінник нашого мера Олексія Каспрука Павло Каспрук. А також два новоспечені керівники структурних підрозділів Ратуші: виконувач обов’язків начальника відділу охорони культурної спадщини та директор Департаменту економіки Степан Руденко.

З першим керівником, ніби, все зрозуміло: з огляду на те, що Олена Пушкова нещодавно була затримана на хабарі і роботу відділу нині ретельно перевіряють, йому якраз добре відсидітися десь подалі. А от з Степаном Руденко не все так однозначно. Повідомлення про його призначення з’явилося на сайті міської ради у п’ятницю пізно ввечері. Хоча, згодом з’ясувалося що документи про призначення Руденка оформлялися у понеділок, заднім числом.

Вчора на своєму брифінгу Каспрук співав йому дифірамби, називав його молодим перспективним керівником з досвідом роботи, бо він три роки пропрацював радником мера. І тут же з’ясовується, що цей молодий та перспективний, ні дня не пропрацювавши директором департаменту, йде віддавати борг Батьківщині. Хоча, посада за ним зберігається і зарплата нараховується.

Та збоку все це виглядає зовсім нелогічно. Абсолютно не віриться у те, що перед призначенням у Ратуші не знали, що Руденко отримав повістку – не в понеділок же ж вранці йому її принесли. Знали. Та все одно зробили його директором і відправили в армію.

Тому виникає питання: навіщо було розігрувати таку комбінацію?

Ризикнемо припусти, що робиться це лише для того, щоб Степан Руденко отримав почесний статус учасника АТО.

Щось подібне ми вже бачили у 2014 році, коли однопартійці Каспрука по «Народному фронту»  Юрій Ватаманюк, Андрій Кавуля та Сергій Лазарєв теж, нібито, пішли служити. За ще одним дивним збігом обставин усі троє потрапили у війська Держспецтрансслужби, якими опікувався тодішній міністр інфраструктури і нинішній голова фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Максим Бурбак.

Десь в тилу вони відновлювали мости, але необхідний статус отримали. Згодом Бурбак прилаштував усіх на теплі посади: Юрій Ватаманюк очолив Держгеокадастр у Чернівецькій області, Сергій Лазарєв – Держпродспоживслужбу Чернівців, Андрій Кавуля – Дністрово-Прутське басейнове управління водних ресурсів.

Бурбак, Кавуля, Меленко, Ставчанський, Вишевський Не пощастило з посадою хіба що ще одному «фронтовику» Бурбака Олександру Ставчанському. Тривалий час він маскувався під незалежного у лавах депутатської фракції «Самопоміч». Але своїми голосуваннями за шкурняки Бурбака та вступом до депутатської групи «Спільними зусиллями захистимо Чернівці», яку всі називають неформальною фракцією «Народного фронту» у міськраді, він остаточно викрив себе. Тож, і його Бурбак тепер мусить кудись прилаштувати.

Вочевидь, із Руденко хочуть розіграти щось подібне.

З одного боку, Каспрук на невизначений час закрив посаду керівника департаменту своєю людиною і при цьому, може керувати ним, фактично, у ручному режимі. До того ж, зберігши її саме за Руденко, Каспрук таким чином віддячив за те, що той поступившись посадою радника Ярославу Кушнірику, допоміг провернути схему незаконного призначення Ярослава Денисовича директором Департаменту ЖКГ.

Тож, у крайньому випадку після повернення Руденко таки розпочне керувати Департаментом економіки. Але не виключено, що піде на підвищення. Приміром, Каспрук може запропонувати його кандидатуру на свого заступника. І якось незручно буде депутатам не проголосувати за «учасника» бойових дій на Сході України, бо провладні буковинські ЗМІ затаврують ганьбою.

А можливо все робиться на більш довготривалу перспективу. Можна припустити, що у «Народному фронті» розглядають Руденка, як наступника Каспрука, який повністю себе дискредитував в очах громади міста.

А так молодий перспективний, який захищав Батьківщину зі зброєю у руках. Непогані позиції на старті виборчої кампанії.

Що з того всього вийде ми за деякий час дізнаємося. Але очевидно одне – носити велосипеди за Каспруком Степан Руденко більше не буде. Бо не дарма ж у п’ятницю до пізньої ночі він разом з Какспруком, Бурбаком та контрабандистом «Слоном» засідали в одному з ресторанів міста.

Андрій Тисовський    

Коментарі
  • Не дивно буде, якщо “чистовипадково” Руденко опиниться десь на Сході. Пересидить там півроку і приїде вже з орденами, а потім вірно служитиме Бурбаку з Каспруком, як і Ставчанський і Матвієнко

  • Цікаво, а Бурбак його відвідає, як Кавулю зі Ставчанським?)) Чи Руденко і без того обійдеться?

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини