Шоу хабарників в міській владі має тривати! Каспрук не проти

14.06.2017

хабар ПушковаЗатримання на хабарі начальника відділу охорони культурної спадщини Чернівецької міськради Олени Пушкової стало вже третім гучним затриманням високопосадовців з команди Каспрука за останні кілька місяців. До цього затримали заступника директора Департаменту ЖКГ Олега Пилип’яка та чиновника з управління освіти Сергія Колешню.

При цьому Каспрук все ще намагається корчити хорошу міну при поганій грі, дистанціюючись від корупційних процесів у Ратуші в стилі відомого персонажу скетч-шоу, який завжди щиро дивувався зі словами: «А кто ето сдєлал?».

хабар жкгСпроби показати боротьбу з корупцією в своїй команді, завершуються інколи епік фейлами. Так нещодавно сталось з відновленням на посаді заступника директора ЖКГ Олега Пилип’яка, справа якого про хабар зараз розглядається в суді. Більше того, комічності ситуації додали слова мера, про те, що Пилип’як гарно працює, і питань до нього жодних. «Якихось зауважень до його роботи, які б дозволили дати йому догану і звільнити з роботи не має», – сказав під час брифінгу Олексій Каспрук. І вже за пару хвилин, на тому ж брифінгу видає новий пєрл, про те, що необхідно відсторонити Пушкову, бо вона попалась на хабарі.

Зрештою, обізнані у внутрішній кухні люди знають звідки такий поспіх, адже Пушкова не завжди дозволяла Каспруку протягувати питання Бурбака та «Народного фронту», за що її відверто недолюблювали. Тож виходить такий собі поділ на своїх та чужих хабарників. А якщо згадати як мер захищав Мартинюка після випадку затримання людини Бурбака в управлінні освіти на хабарі, то підтверджується теза про милих серцю корупціонерів.

каспрук_мартинюкНаївно думати, що Каспрук не чув, як козиряючи своєю безкарністю вимагає хабарі освітянин Колешня, чи про те як узгоджують документи у відділі охорони культурної спадщини, чи про інші корупційні прояви у стінах Ратуші. То чому ж не позбувався потенційно корупційних керівників? Чому не проводив відверті розмови? Що це, банальне покривання корупції, чи особиста зацікавленість?

Та усі ці випадки говорять лише про одне, – про тотальну корумпованість у міській владі, і відсутність будь-якого контролю чи протидії цим процесам з боку міського голови, окрім дописів на фейсбуці після затримання чергового хабарника зі своєї команди.

Затримання чиновників різних департаментів та відділів міськради, говорить, що проблема не лише в освіті чи ЖКГ, корупція глибоко пустила корені загалом в Ратуші. Брати та вимагати хабарі стали настільки нахабно, знаючи про свою безкарність, що поліція, яку очолює представник «Народного фронту» Аваков, більше не могла закривати очі навіть на нахабні корупційні прояви чиновників з команди Бурбака та Каспрука, які також належать до цієї політичної сили. В іншому випадку, переконаний, гучних затримань було б значно більше.

кушнірик_каспрукТа якщо хтось думає, що Каспрук думає чи намагається щось змінити задля подолання хабарництва в рядах своєї команди то глибоко помиляється. Призначення екс-регіонала Ярослава Кушнірика, на «хлібну» посаду в ЖКГ свідчить про зворотнє. Адже враховуючи досвід Кушнірика, і чутки про його «плідну роботу» на благо Каспрука за часів секретарства, щось підказує, що його покликали якраз систематизувати корупційні процеси і навести порядок в них, щоб не було таких проколів як з безглуздим дрібним хабарем Пилип’яка, адже в таких сумах ніхто не зацікавлений нагорі.

Стоп корупція в міській владі? Ні, не чули. The show must go on!

Микола Сіренко,

для рубрики «Блоги»

Коментарі
  • Каспрук такими діями ризикує взагалі не потрапити на вибори. Чи його команда – це хабарне ядро, яке не викуриш з Ратуші? Ганьба такому меру!

  • Якщо бомбонні сайти і канали щоденно торочуть, що депутати створюють цирк у міськраді, то тепер стає зрозуміло, хто направді головний клоун цієї вистави. Каспрук і створює, і грає головну роль у цьому цирку. Пора припиняти це невігластво

  • Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Щоб додати фото у коментар, необхідно в текст вставити ссилку на фото.

    Як вигадують кримінальні справи

    Останні новини